CHP'den "çalışan emekli" çıkışı: "AYM'ye taşıyacağız"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İsrail ile Filistin arasındaki çatışmadan, Erdoğan'ın emeklilerle ilgili açıklamasına kadar çeşitli konular hakkında konuştu. Çalışan emeklilerin, emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin liradan yararlanamayacak olmasının "eşitlik ilkesine aykırı" olduğunu belirten Başarır, "TBMM'den bu şekilde geçerse konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyacağız." dedi.

GÜNDEM 11.10.2023, 16:55 11.10.2023, 17:04 Hakan Öksüz
CHP'den "çalışan emekli" çıkışı: "AYM'ye taşıyacağız"

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaya ilişkin konuştu. 

Çalışan emeklilerin kapsam dışı bırakılması: "AYM'ye taşıyacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamalara değinen Başarır, "Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılacakmış. Çalışan emeklileri kapsam dışında tutuyorlar. Bir de bunu marifetmiş gibi anlatıyorlar. Bu hem vicdan hem de hukuk dışıdır. Çalışan emekliler, aç kaldıkları için çalışıyor zaten. Emekli maaşı yetmiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, emekliler çalışmak zorunda kalıyorsa bunun sorumlusu sensin. Şayet bu düzenleme TBMM'den bu şekilde geçerse konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Eşitlik ilkesine aykırıdır bu." ifadelerini kullandı. 

"Filistin konusu, Hamas'a bırakılamayacak kadar önemli"

İsrail tarafından karadan ve denizden bombalanan Gazze'de çocuklar ile sivillerin öldüğünü kaydeden Başarır, "Gazze ciddi bir kuşatma altında. Hamas'ın hafta sonu İsrail tarafına yaptığı saldırı da kabul edilebilecek gibi değildi. Bununla birlikte İsrail de insanlık dışı saldırılar yaptı. Filistin konusu, Hamas'a bırakılamayacak kadar önemlidir. Birleşmiş Milletler bir an önce harekete geçmeli. Aksi takdirde binlerce insan daha ölecek. Bu mesele, iç siyasete meze yapılamayacak kadar önemlidir." dedi.

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda CHP ile ilgili videolar gösteren Erdoğan'a tepki gösteren Ali Mahir Başarır, "Hiç vicdanınız yok mu Sayın Erdoğan? Bu nasıl bir nefret? Grup toplantısını Filistin meselesiyle ve kız çocuklarıyla açacağınıza CHP ile ilgili açıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

(Cemal Canpolat hakkında) "O hadsize haddini bildireceğiz"

Erdoğan'ın izlettiği videoda, CHP İstanbul İl Kongresinde Cemal Canpolat'ın yaptığı bir açıklamanın verildiğini söyleyen Başarır, "Adaylardan biri çıkıp, 'İmamoğlu'na verdiğim iş listesini almıyor.' diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, listeyle çalışan almaz Sayın Erdoğan. Daire başkanı olarak da güreşçiyi almaz. İstanbul'un çalışanları, liste vererek belirlenmez. Siz buna alışık değilsiniz. Sizin yönetiminizde ihaleler yandaşlara ve vekil çocuklarına veriliyordu. O konuşmayı yapan hadsize de (Cemal Canpolat) haddini bildireceğiz. Listeyle işe adam alımı söz konusu değil." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)