Biden'ın "kafası kesilmiş çocuk" iddiasına Beyaz Saray'dan yalanlama

Hamas üyelerinin İsrail'e yaptıkları baskın sırasında bazı bebeklerin başını kestiğine dair bir açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray tarafından yalanlandı. İki Beyaz Saray yetkilisi, buna dair kanıt olmadığını bildirerek, "Teyit edilmiş bir fotoğraf ya da bilgi yok." açıklamasını yaptı. Biden'ın bu iddiasının kaynakları açıklandı.

DÜNYA 12.10.2023, 11:18 12.10.2023, 17:37 Hakan Öksüz
Biden'ın "kafası kesilmiş çocuk" iddiasına Beyaz Saray'dan yalanlama

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin dün yaptığı konuşmada, "Amerikalılar, orada neler yaşandığını anlamalı. Uzun zamandır bu işin içinde olsam da teröristler tarafından kafaları kesilen çocuk fotoğraflarını göreceğimi düşünemezdim." demişti.

"Doğrulanmış bir fotoğraf yok"

CNN'e açıklama yapan bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden'ın açıklamaları hakkında düzeltmede bulundu. Hamas'ın çocukları öldürdüğüne ilişkin herhangi doğrulanmış bir fotoğrafın, Başkan Biden ya da diğer ABD'li yetkililer tarafından görülmediği kaydedildi.

"Başkan'ın iddiası, bazı haberlere ve İsrailli yetkililere dayanıyor"

Hamas'ın çocuk öldürdüğünün teyit edilmediğini bildiren iki Beyaz Saray yetkilisi, "İsrail'de çocukların kafalarını kesen Hamas üyeleri olduğuna dair doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor. Başkan Biden'ın bu yöndeki açıklaması, bazı İsrailli yetkililerin iddialarına ve basında çıkan haberlere dayanıyor." açıklamasında bulundu.

İsrail Ordu Sözcülüğü: "Kanıt yok" 

Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de baskın yaptıkları bölgelerdeki bebeklerin başını kestiklerine dair iddialar, çok sayıda İsrail gazetesinde yer almıştı. İsrail Ordu Sözcülüğü'ne 10 Ekim'de bu konuya dair soru yöneltilmiş, "Haberler çıktı ancak bu iddialara ilişkin kesin kanıt yok." yanıtı alınmıştı. 

Yorumlar (0)