Destici ile Erbakan görüştü!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan görüştü.

SİYASET 17.12.2020, 15:27 18.12.2020, 17:55
Destici ile Erbakan görüştü!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan bir araya geldiler.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan beraberindeki heyetle birlikte BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti.

Mustafa Destici, Fatih Erbakan'ın ziyaretinden ötürü büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, YRP'nin (Yeniden Refah Partisi) Türk siyasetine hayırlı olmasını diledi.

Millî Görüş lideri merhum eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Büyük Birlik Partisi'nin kurucu lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu şükran ve rahmetle yad ettiklerini belirten Mustafa Destici, "Mekanları cennet olsun. Ruhları şad olsun. Hem merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hem de liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu din, vatan ve millet aşkı ve sevdası ile Türkiye'mize ve milletimize çok büyük emek ve hizmetleri oldu. İnşallah Rabbim onların tamamlayamadığı hizmetleri tamamlamayı da hepimize nasip eder. Umudum budur." şeklinde konuştu.

YRP lideri Fatih Erbakan ise Muhsin Yazıcıoğlu ile Necmettin Erbakan'ın gerçek birer "dava adamı" olduklarının altını çizerek şöyle konuştu:

"Sizlerin de ifade ettiği gibi idealleri ve davası uğruna vatanımızı, Türkiye'mizi, milletimizi, bütün Türk dünyasını ve İslam âlemini el üstünde tutan, bunlar için mücadele veren ve bu yolda bedel ödemeyi ve fedakârlığı tercih eden iki insandı. Gerçekten son derece değerli ve önemli bir şey bu. Bu nedenle, belki Necmettin Erbakan Hoca tek başına iktidar olamadı, onlarca yıl başbakanlık ya da cumhurbaşkanlığı yapamadı. Muhsin Yazıcıoğlu başkan da belki başbakan olamadı fakat şu an tüm toplum tarafından hem Erbakan hem Yazıcıoğlu nasıl anılıyor, hepsine tanık oluyoruz. Dolayısıyla bu bırakılan manevi miras, fedakârlıkları ve ödedikleri bedelleri, milleti için ve davası için, bütün insanlık için güç çileye katlanmalarının onları şerefli kıldığını düşünüyorum."

Bundan sonra Büyük Birlik Partisi'yle münasebetlerini devam ettireceklerini belirten Fatih Erbakan, Mustafa Destici'ye naif karşılama ve ağırlama sebebiyle teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)