Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan yolunda!

Kazakistan'da gerçekleştirilecek toplantılara katılmak üzere "TUR" uçağı ile yola çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, öğle saatlerinde başkenti Astana'ya inmesi bekleniyor. Toplantılarda konuşma yapacak olan Erdoğan'ın, yarın Rusya lideri Putin ile de görüşeceği kaydedildi.

SİYASET 12.10.2022, 09:15 13.10.2022, 08:28 Hakan Öksüz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan yolunda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenecek bazı toplantılara başkanlık etmek ve resmi temaslarda bulunmak üzere "TUR" uçağı ile bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'ya doğru yola çıktı. Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi'nin dördüncü toplantısı ile Asya'da İş birliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nın altıncı toplantısının düzenleneceği zirveye katılmak için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya giden Erdoğan'ı, Ankara Valisi Vasip Şahin uğurladı.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçak, öğle saatlerinde Astana'ya inecek. İlk toplantıya bugün katılacak olan Erdoğan, Asya'da İş birliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nın 13 Ekim'de düzenlenecek zirvesinde bir konuşma yapacak. 

13 Ekim'de Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 13 Ekim'de Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme yapması bekleniyor. Söz konusu görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Astana'da yapılacak görüşmeye ilişkin hazırlıklar sürüyor. Bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırılacak. Ukrayna'ya hava savunma sistemi gönderen ABD, savaşı Ukrayna için daha acılı ve uzun hale getirmekten başka bir şey yapmıyor." dedi.

Yorumlar (0)