CHP'li Eren Erdem: "İttifak yüzünden yapamadık"

Parti genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, milletvekili seçimlerinde adayları neden ön seçimle belirlemediklerini açıkladı. İşte Erdem'in açıklamaları...

SİYASET 07.06.2023, 16:50 Hakan Öksüz
CHP'li Eren Erdem: "İttifak yüzünden yapamadık"

Seçim yenilgisinin ardından CHP'de kazan kaynasa da seçmenin beklediği değişim gerçekleşmedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partilerindeki "ön seçim sistemi" hakkında konuştu. CHP'nin sosyal medya yönetiminden de sorumlu olan Erdem, "Sosyal medyadaki asli görevimiz, yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek." dedi. 

"Bundan sonra milletvekili adayları ön seçimle belirlenecek"

Seçim süreci boyunca sosyal medyada yayılan dezenformasyonla mücadele ettiklerine vurgu yapan Erdem, milletvekili seçimlerinde "ön seçim" sistemini neden uygulamadıklarını anlattı. İttifak sisteminin bazı zorunlu koşullar doğurduğundan bahseden Eren Erdem, "Değişim MYK'mız, genel başkanımızın takdiriyle kuruldu. Bu MYK'nın ilk icraati, bundan sonra adayların ön seçim yoluyla belirlenecek olmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimlere giderken..."

Sosyal medyada partiye yönelik eleştirileri dikkate aldıklarını kaydeden Erdem, "Tüm vatandaşlarımızın düşünce özgürlüğünün teminatı biziz. Yerel seçimlere giderken her türlü eleştiriyi dikkate alacağız. Her eleştiriyi masaya yatıracak ve değerlendireceğiz." vurgusunu yaptı. 

Yorumlar (0)