CHP'nin kurultay takvimi belli oldu

CHP Merkez Yönetim Kurulu, il ve ilçe kongreleri için takvimi açıkladı. 15 Ekim günü sona erecek olan il kongrelerinin sonrasında Parti Meclisi'nin tespit edeceği tarihte olağan kurultayın gerçekleştirileceği belirtildi.

GÜNDEM 07.06.2023, 11:39 07.06.2023, 17:51
CHP'nin kurultay takvimi belli oldu

CHP'den gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, dün düzenlenen MYK toplantısında, kongre takviminin ilanı ve takvimin başlaması yönünde karar verildi.

İlçe kongreleri 10 Eylül’de sona erecek

Edinilen bilgilere göre, bugün muhtarlık temeline göre düzenleme sağlanmış üye çizelgeleri oluşturulmaya başlanacak. Üye çizelgelerine dair işlemler 27 Haziran tarihine kadar devam edecek.

İlçe kongresi delege seçimleri ise 3 Temmuz günü başlayacak ve 30 Temmuz tarihinde tamamlanacak. 5 Ağustos günü uygulamaya başlanacak ilçe kongreleri 10 Eylül tarihinde sona erecek.

“Sürecin hızla tamamlanmasına karar verdik"

İl kongrelerinin başlangıç günü olarak 16 Eylül seçildi. 15 Ekim'de sona erecek il kongrelerinin sonrasında Parti Meclisi'nin açıklayacağı günde olağan kurultay düzenlenecek.

MYK toplantısının sonrasında açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Parti Meclisi toplantımızda gerçekleştirilen değerlendirmeler çerçevesinde, kongreler işleyişinin bugün başlatılmasına ve mevzuatta yer alan asgari süreler göz önüne alınarak hızlı bir şekilde tamamlanması yönünde karar aldık" demişti.

Yorumlar (0)