CHP’de bir istifa daha: 'Partimiz için değişim kaçınılmaz' diyerek istifa etti

CHP Erbaa İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle istifa kararı aldığını duyurdu.

SİYASET 07.06.2023, 16:32 08.06.2023, 08:53 Şeyda Gül
CHP’de bir istifa daha: 'Partimiz için değişim kaçınılmaz' diyerek istifa etti

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyuran CHP Erbaa İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu, 29 Mayıs tarihinde Tokat il başkanlığına dilekçe sunduğunu söyledi. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde CHP'nin başarısız sonuçlar aldığını ifade eden Kocaoğlu, sorumluluk alarak istifa ettiğini belirtti. Tokat il başkan ile yaptığı istişare sonucu genel merkezdeki belirsizliğin giderilmesi açısından bir müddet beklenmesinin faydalı olacağı görüşüne vardıklarını belirten Kocaoğlu, "Gelinen durum itibarıyla genel merkezimizde değişimin kaçınılmaz olduğu aşikarken sorumluluk alınmaması üzerine yapacağım bu duyuru ile bir kıvılcım yakmak istedim" dedi.

"Partimiz için değişim kaçınılmaz"

CHP için değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kocaoğlu, 3,5 yılı aşkın süredir yürüttüğü ilçe başkanlığında çalışmaları, çabaları ve gayretlerinin vatandaşın takdirinde olduğunu kaydetti. Bugün gelinen noktada parti için değişimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, koltukların hizmet için bir araç olduğunu ve zamanı geldiğinde bırakılması gerektiğini önemle bildirdiğini dile getirdi. Önümüzdeki yerel seçimlere Erbaa'nın ve CHP'nin yeni bir yönetim ile girmesinin ve gelecek taze kanın partiye faydalı olacağını düşündüğünü ifade eden Kocaoğlu, bunun bir veda olmadığını vurguladı. Bundan sonra da CHP'nin yanında olacağını ve daha fazla çalışacağını kamuoyuna duyuran Kocaoğlu, "Görev yaptığım süre boyunca istemeden de kırdığım olduysa hakkını helal etmesini, benden yana olan haklarımı helal ettiğimi bildiririm" dedi.

İstifa etmenin de bir sorumluluk olduğu bilincinde olduğunu ifade eden Kocaoğlu, açıklamasını "Ülkemizde pek de rastlanılmayan 'istifa' müessesesine başvurduğumu siz kamuoyuna onur ve gururla sunarım" sözleriyle sonlandırdı.

Yorumlar (0)