Bütçe görüşmelerinde sinirler gerildi: FETÖ ve PKK tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında sinirler gerildi. CHP'li vekil Murat Bakan ile İçişleri arasında başlayan "FETÖ'cü" tartışması büyüdü, salonda gergin anlar yaşandı. İşte detaylar...

SİYASET 18.11.2022, 22:44 20.11.2022, 08:03 Hakan Öksüz
Bütçe görüşmelerinde sinirler gerildi: FETÖ ve PKK tartışması

İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Görüşmelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan arasında çıkan tartışma damga vurdu. Emniyet teşkilatında son zamanlarda intihar vakalarının arttığını kaydeden Murat Bakan, "2014 yılında Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından polis intiharları ile ilgili rapor yayımlanmıştı. O günden bugüne sorunu çözecek hiçbir şey yapmadınız. Bunlara intihar denemez, bunlar cinayet. Siz de cinayetin failisiniz. Bile isteye problemi çözmüyorsunuz." dedi.

Murat Bakan: "FETÖ'cüleri sen iyi bilirsin"

CHP'li vekilin sözleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu çileden çıkardı. "FETÖ'cülerden çok fazla veri alıyorsun." diyen Soylu'ya yanıt veren Murat Bakan, "FETÖ'cüleri sen iyi bilirsin, ben asker çocuğuyum." ifadelerini kullandı. Asker ve polislerin haklarını savunduğunu kaydeden CHP'li vekilin, "Onları savunmam zoruna mı gitti?" şeklindeki ifadelerine sert tepki gösteren Bakan Soylu'nun, "FETÖ ağzı kullanıyorsun, bunlar FETÖ taktiği." diyerek bağırması gerilimi yükseltti.

Ahmet Şık: "Herkese bölücü ve FETÖ'cü diyorsunuz"

Tartışmanın büyümesi üzerine söz alan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "Bakan Soylu'ya göre kendisi gibi olmayan ve işlediği suçlara iştirak etmeyen herkes bölücü ve FETÖ'cü. Herkesi terörist olmakla itham ediyorsunuz. Bu yüzden çok sayıda kişi hapse girdi. Ülkede bombalı eylem düzenlenirken İçişleri Bakanı'nın işi toplu konut açılışına katılmak mıdır? Sedat Peker'in para yedirdiği AK Partili siyasetçi için ne yaptınız? Türkiye'de yakalanan uyuşturucu miktarı niye arttı? Yoksa üretim merkezi mi olduk?" ifadelerini kullandı.

Soylu'dan Ahmet Şık'a: "Kaç paralık değerin var, herkes farkında"

Ahmet Şık'a sert tepki gösteren Soylu, "Parayı kim basarsa onun olursun. Haysiyetsizsin. Kaç paralık değerin var, herkes farkında. Onun adamısın sen. Yanlış yaptığını kabul ettiğin günler de gelir. PKK'dan milletvekili oldun. Buna pişman olduğun günler de gelir elbet." dedi. AK Parti'den bazı milletvekilleri ayağa kalkarak Ahmet Şık'ın üstüne yürüdü. Araya giren diğer vekiller, kavgayı önledi. Karşılıklı laf atmaların durmaması üzerine Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, oturuma bir süre ara verdi.

Soylu'dan CHP'ye: "Belediyelerinizi terör ile ilişkisini açıklayacağım"

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, "Bizim belediyelerimizde PKK'lı biri yok." şeklindeki ifadesinin "iddialı" olduğunu söyledi. Soylu, "Yaptığımız bir değerlendirmeyi önceki sene Meclis'te açıklamıştık. PKK'nın hangi belediyelere sızmış olabileceği ile ilgili bir çalışmaydı. İşte o çalışma burada. Önümüzdeki hafta hepsini açıklayacağım. Sözlerinizin yalan olduğu açığa çıkacak. İstanbul'da, Mersin'de ve Adana Seyhan'daki belediyelerin PKK'ya nasıl peşkeş çektiğini anlatacağım. HDP/PKK ile anlaştıktan sonra suçu bize atamazsınız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)