Binali Yıldırım'dan 2023 vurgusu: Sıradan bir yıl değil!

Erzincan'a giderek Bal Festivali'ne katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Avrupa'da kışın zorluk yaşamamak için kömür sobası ve odun satın alınmaya başlandı. Koronavirüs belasının üstüne şimdi de kuzeyimizde savaş var. Düzen hepten bozuldu. 2023'ü sıradan bir yıl olarak görmemek lazım. İkinci yüzyılda Türkiye fırtınası esecek." diye konuştu.

SİYASET 27.08.2022, 16:52 29.08.2022, 08:51 Hakan Öksüz
Binali Yıldırım'dan 2023 vurgusu: Sıradan bir yıl değil!

Erzincan’ın Tercan ilçesinde düzenlenen Bal Festivali'ne katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle özellikle Avrupa'da ciddi bir enerji krizinin yaşandığına değinen Yıldırım, "Dünyada yaşanan bu zorlu zamanlarda Türkiye'nin ihtiyacı olan şey, birlik ve beraberliktir. 3 yıldır koronavirüs belasıyla uğraşıyoruz. Kuzeyimizde savaş var. Düzen hepten bozuldu. Refah seviyesi yüksek ülkelerde insanlar soba kullanmaya başladı." dedi.

"Avrupa'da kömür sobası kullanmaya başladılar"

Avrupa Birliği'nin enerji tasarrufuna gittiğini hatırlatan Binali Yıldırım, "Avrupa'da yaşayan halk, kışın zorluk yaşamamak için kömür sobası ve odun satın almaya başladı. Çünkü ciddi bir doğal gaz problemi var. Bu kritik dönemeçten en az hasarla çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde bunu başarıyoruz. Bu sıkıntılar atlatılır. Öncelikli olan güven, vatan ve devlettir." ifadelerini kullandı. 

"Yolları böldük ama Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyiz"

Son 20 yıl boyunca terör örgütlerine karşı verdikleri mücadele sayesinde ülkenin teröristlerden temizlendiğini kaydeden Yıldırım, "Yolları böldük ama Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyiz. Bu anlamda 2023 yılına vurgu yapmak istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emanet olarak bıraktığı ülkeyi daha ileriye taşıyabiliriz. Bu yüzde 2023'ü sıradan bir yıl olarak görmemek lazım. İkinci yüzyılda Türkiye fırtınası esecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)