BBP lideri Destici'den oy oranı tahmini

Bir televizyon programına konuk olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlere ilişkin konuştu. Parti olarak en az 30 milletvekili çıkarabileceklerini söyleyen Destici, bekledikleri tahmini oy oranını açıkladı.

SİYASET 28.01.2023, 11:35 30.01.2023, 08:43 Hakan Öksüz
BBP lideri Destici'den oy oranı tahmini

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Büyük Birlik Partisi (BBP), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Cumhur İttifakı bünyesinde girecek partilerden n biri oldu. Bir televizyon programına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim stratejileri hakkında konuştu.

"En az 30 milletvekili çıkarabiliriz"

BBP amblemi altında seçime gireceklerini vurgulayan Destici, "Oy potansiyelimiz yüzde 30'un üzerinde. Şu anki duruma bakarak TBMM'ye en az 30 milletvekili sokabiliriz gibi görünüyor." dedi.

"Yüzde 4-5 civarında oy beklentimiz var"

Son yerel seçimlerde parti olarak 1400 belediyenin 4'te 1'inde aday gösterdiklerini hatırlatan BBP lideri Mustafa Destici, "Yaklaşık 1 milyon oy almışız. Eğer 4'te 1 değil de tamamında aday gösterseydik oy oranımız çok daha fazla olacak. Önceliğimiz milletin istikbali, ülkenin bütünlüğü ve Cumhur İttifakı'nın bir arada kalmasıdır. Yüzde 4-5 civarında oy beklentimiz var." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)