İnce'den mesaj var: Yeni ittifak yolda

Altılı masanın "Erdoğan'ın adaylığı, anayasaya uygun değil." şeklindeki açıklamasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen İnce, "Gelin 26'lı masa kuralım da şu seçmen listelerini inceleyelim, seçim güvenliğini sağlayalım." dedi. Kuracakları ittifak için görüştükleri partilerin isimlerini veren İnce, "Tartışmalı konular üzerinde uzlaşınca kamuoyuna duyuracağız." diye konuştu.

SİYASET 27.01.2023, 20:41 Hakan Öksüz
İnce'den mesaj var: Yeni ittifak yolda

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, başkent Ankara'daki bir otelde basın mensuplarıyla buluştu. İnce'ye Memleket Partisi'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. Altılı masaya mesaj gönderen İnce, "Gelin 26'lı masa kuralım." dedi.

"Altılı masanın Erdoğan ile ilgili mesajı memnuniyet verici"

Altılı masanın 11'inci toplantısının dün İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapıldığını hatırlatan İnce, yayımlanan ortak metinde Erdoğan'ın yeniden aday olmasına itiraz edilmesinin "memnuniyet verici" olduğunu söyledi. Altılı masanın daha önce bu konuyu hiç dile getirmediğini ancak dün yapılan açıklamada ilk defa meseleye değindiklerini kaydeden İnce, "Burası şans devleti değil. 'Erdoğan nasıl olsa seçimi kaybedecek, onu yarıştan mahrum etmeyelim' mantığı doğru değil. Anayasaya uygunluğa bakmanız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Adayınızı açıklayın, süre yetmeyecek"

Seçim güvenliği için seçmen listesinin dikkatli şekilde taranması gerektiğini kaydeden Muharrem İnce, altılı masaya çağrıda bulundu. 62 milyon seçmenin incelenmesinin önemli olduğuna değinen İnce, "Adayınızı açıklamak için seçim sonrasını beklemeyin. 51 gün yeterli değil. Daha önce aynı duruma düşmüş biri olarak söylüyorum. Adaylığım geç açıklandığı için 13 ile gidemedi. Gelin 26'lı masa kuralım da seçmen listelerini tarayalım. YSK'dan daha iyi örgütlendiklerini iddia ediyorlar. Buna inanmıyorum." vurgusunu yaptı.

Kurulacak ittifak için görüştükleri partileri açıkladı

Altılı masanın dışında kalan bazı partiler olarak yeni bir ittifak kuracaklarını belirten Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Görüştüğümüz bazı partiler var. Zafer Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Parti ve Adalet Partisi ile görüştü. Anlaştığımız birçok konu var ama onlardan izin almadan konuşmak doğru olmaz. Bazı konularda tartışmalarımız var. Netleştirince duyuracağız." dedi.

Yorumlar (0)