Bahçeli: Sultan Vahdettin hain değildir

Bahçeli, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Sultan Vahdettin'in kusurları olsa da hain değildir." dedi.

SİYASET 18.09.2022, 19:46 19.09.2022, 14:53
Bahçeli: Sultan Vahdettin hain değildir

MHP lideri Bahçeli, partisi tarafından düzenlenen '2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net' açık hava toplantıları çerçevesinde Kayseri'deki Cumhuriyet Meydanı'nda miting yaparak vatandaşlara hitap etti.

"Bütün gözler üzerimizdedir"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Bugün toplantımız milli tarihimizde ve milli hayatımızda Türk milletinin 2023 umutlarının bir müjdesi olarak anılacak, buna yürekten inanıyorum. Buradan yükselen ses ülkemizin milli onurunu sonsuza dek kollama ve koruma iradesidir. 

Ülkemiz dışarıda husumet, içeride ihanet sarmalındadır. Milletimizi sorguluyorlar, tarihimizi yargılıyorlar, milli dayanışma ve birlik azmimizi kurcalıyorlar. Bunları yaparken de demokrasimizi istismar ediyorlar. 

Bütün gözler üzerimizdedir. Uyanıp olup olmadığımızı sorguluyorlar. Aciz olup olmadığımızı inceliyorlar. Yılgın olup olmadığımı irdeliyorlar. Zalimler gelir ama Afyonkarahisar'dan İzmir'e dek kovalanır.  

Yunanistan'ın gündüzünüzü gece gibi örtmeye, tacizlerinizin bedelini misli misli ödetmeye koşa koşa, seve seve, canımızla, kanımızla geliriz.

Karabağ'da sürekli olarak provokasyon yapan, soydaşlarımızın kanını döken caniler, Türk'ün büyüklüğü karşısında asla tutunamaz.

"Adayımız Sayın Erdoğan'dır"

Partimize kefen biçiyorlardı, anket firmalarıyla düzenek kuruyorlardı. Yüzleri bir an olsun kızarmadan yıkım planları yapıyorlardı. Zillet ittifakından hiçbir şey olmaz, olamaz. Bunları itibarı sıfırdır. Bunlar daldaki çürük meyvelerdir. Zillet birbirine daha da düşecek, sığınacakları bir bahane kalmayacak. Onların cumhurbaşkanı adayının kim olduğunun önemi yok. Bir isim üzerinde bile anlaşma sağlayamıyorlar, bunlar milletin geleceğini tayin edemezler. Bizim adayımız da kararımız da nettir. Sözümüz senettir, özümüz kefildir. 2023'te cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'dır. 

"Zalim babasından öğrenmiştir"

Son dönemlerde tarihimizi tartışma teşebbüsleri bir ilkesizlik seviyesine ulaşmıştır Hiçbir ülkede ataları hakkında bu denli yıkıcı konuşan bir güruh yoktur. Hiçbir ülkede milli kültürüne saldıran bir güruh yoktur. Tarihte gerçekte nelerin olup bittiğinin araştırılması tarihçilerin işidir. İdeolojik amaçlarla tarihimize saldıranlara izin vermeyiz. 

Bu CHP zihniyetinin günahı çoktur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Sultan Vahdettin'in kusurları olsa da hain değildir. Bugünkü CHP'nin zihniyeti adeta gece ile gündüz gibi farklıdır. Kılıçdaroğlu edep bilmez, erdem bilmez, tarih bilmez. Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını sanıyor ve kalabalık da onu alkışlıyor. Toplu alkış da bir cehalet örneğidir. Kılıçdaroğlu'nun bildiği tek şey yalandır. 

Yorumlar (0)