Bahçeli'den Trump'ın planına tepki: ABD-İsrail vandallığını lanetliyoruz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planına tepki göstererek, "Müslümanların kutsallarına suikasta teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığını çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.01.2020, 14:59 30.01.2020, 17:44
Bahçeli'den Trump'ın planına tepki: ABD-İsrail vandallığını lanetliyoruz!

ABD Başkanı Donald Trump, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sözde Orta Doğu barış planına tepki geldi. 

Yazılı açıklamada bulunan Bahçeli, "ABD ve İsrail ateşle oynamakta, Türk ve İslam aleminin sabırlarını, tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur. Yüzyılın Antlaşması diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, aynı zamanda da karşı saldırı ve sabotajdır. Müslümanların kutsallarına suikasta teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığını çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz. " ifadelerini kullandı. 

"Kudüs’ün ve Filistin’in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır"

MHP lideri, "Zalimlerin tek yanlı kararlarıyla Filistin'in tarihi hakları ihlal edilmek şöyle dursun imhanın eşiğine kadar getirilmiş durumdadır. ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netenyahu’yla 28 Ocak'ta alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur. Misakımilli’nin yüzüncü yıl dönümünde böylesi bir küstahlığın tezahürü oldukça düşündürücüdür. 'Yüzyılın Antlaşması' diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, aynı zamanda da karşı saldırı ve sabotajdır. Oldubittilerle İsrail’in fiili hakimiyet alanı kağıt üstünde genişletilirken Kudüs’ün ve Filistin’in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır." açıklamasını yaptı. 

"Mescid-i Aksa'nın güvenliğinin İsrail'e verilmesi akıl tutulmasıdır"

Mescid-i Aksa’nın güvenliğini sağlama rolünün İsrail’e verilmesini de "akıl tutulması" ve "ahlâk buhranı" olarak nitelendiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Kudüs'ün İsrail devletinin bölünmez ve egemen başkenti olacağı kaydedilirken, Filistin'e de Doğu Kudüs’ün mevcut güvenlik bariyerlerinin doğu ve kuzey bölgelerinde bulunan kısımların reva görülmesi tam bir haydutluk ve rezilliktir. ABD-İsrail iş birliğiyle servis ve beyan edilen batış planı kesinlikle yok hükmündedir, hiçbir dayanağı, hiçbir kapsayıcılığı ileri sürülemeyecektir. Kudüs ilk kıblemiz ve ortak kaderimizdir."

Trump'ın sözde "Yüzyılın Barış Planı"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını uluslararası kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğu tehdidinde bulunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde değerlendirmişti.

Yorumlar (0)