Babacan: MHP'li bakan yok, bu nasıl ittifak?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında Cumhur İttifakı'na yüklendi. AK Parti ile MHP tarafından hazırlanan bir tane bile ortak ittifak dokümanı görmediğini belirten Babacan, "Garip bir ittifak. Bir tane bile MHP'li bakan yok. Bahçeli, iktidarın sağladığı bütün kolaylıklardan faydalanıyor ama sorumluluk almak istemiyor. Erdoğan, mecburen katlanıyor." dedi.

SİYASET 09.11.2022, 09:23 09.11.2022, 17:06 Hakan Öksüz
Babacan: MHP'li bakan yok, bu nasıl ittifak?

Bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, güncel siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşma yaptığı programdan bir kesiti Twitter'dan paylaşan Babacan, Cumhur İttifakı'na yüklendi. DEVA Partisi lideri, Cumhur İttifakı hakkında, "Bir garip birlikteliğin adı" yorumunda bulundu. 

"Ortak bir adayımız olacak, bu konuda görüş farklılığı yok"

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşan Babacan, "Ortak bir adayımız olacak. Bu adayın, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını söyledik. Bu konuda masada görüş ayrılığı yok. Mevcut sistemde ortak aday olmadan 1. turda seçilme olasılığı çok düşük. Tayyip Erdoğan bile bunu başaramıyor. Eğer sadece AK Parti olarak seçime gitseydi kazanamazdı. MHP'ye mecbur kaldı, onun kahrını çekiyor." dedi.

"Bahçeli, neden bakan ismi vermiyor?"

Kazanabilmek için MHP ile ortaklık kurak AK Parti'nin, amacına ulaştığını ve seçmenin oylarını aldığını aktaran Ali Babacan, "İradenin anahtarını Bahçeli'ye sunmuş oldu. Aralarında tuhaf bir ortaklık var. AK Parti ile MHP'nin bir tane bile ortak ittifak dokümanını gördünüz mü şimdiye kadar? Ben görmedim. Bu ülkeyi birlikte nasıl yönetecekler, anlamış değilim. Bir tane bile MHP'li bakan yok. Niye? Bu nasıl ittifak. Erdoğan'ın istemesine rağmen Bahçeli, bakan adı vermiyor. Belki de ortadaki başarısızlığın ortaklarından biri olarak görülmek istemiyor. O yüzden diyorum, normal bir ortaklık değil bu." ifadelerini kullandı.

"MHP, sorumluluk üstlenmek istemiyor"

Türkiye'de son 24 yılın enflasyon rekorunun kırıldığını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "TÜİK örtmeye çalışıyor ama başaramıyor. TÜFE yüzde 85'te, ÜFE yüzde 157'de. Gıda enflasyonu da yüzde 99'a çıkmış. Öyle ölçmüşler. Sanki kuyumcu terazisi. Bu kötü ortamda insanların suçlayabileceği bir tane bile MHP'li bakan yok. Bir taraftan, iktidarın sağladığı bütün kolaylıklardan faydalanıyorlar ve devlette kadrolaşıyorlar. Öte yandan sorumluluk üstlenmiyorlar. Bahçeli'nin tipik hareketlerinden biri bu. Erdoğan mecburen katlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)