Akşener’den 'Osmangazi Köprüsü' paylaşımı

Meral Akşener, Osmangazi Köprüsü için fazladan yapıldığı iddia edilen ödemelerle ilgili olarak, “10 milyar dolarla memurdan işçiye, esnaftan çiftçiye tüm yurttaşlarımıza destek olmak yerine bir grup müteahhidi zengin edenler tarafından yönetiliyoruz. Soruyoruz; şimdi bu hak mıdır?” dedi.

SİYASET 02.10.2021, 23:29
Akşener’den 'Osmangazi Köprüsü' paylaşımı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Osmangazi Köprüsü’ne fazladan yapıldığı öne sürülen ödemelerle ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. İYİ Parti lideri, paylaştığı görsellerde, proje bedeli 13 milyar dolar olan Osmangazi Köprüsü’ne fazladan 10 milyar dolar ödendiğini savundu. 

"Ranta karşıyız"

Akşener, söz konusu paylaşımında, “10 milyar dolarla memurdan işçiye, esnaftan çiftçiye tüm yurttaşlarımıza destek olmak yerine bir grup müteahhidi zengin edenler tarafından yönetiliyoruz. Soruyoruz; şimdi bu hak mıdır? Ranta karşıyız.” değerlendirmesinde bulundu. 

"10 milyar dolar ile neler yapılır?"

Akşener, paylaştığı görselde ise fazladan ödendiğini belirttiği 10 milyar dolar ile yapılabilecekleri, şu şekilde sıraladı:

"Bu meblağ birkaç yandaş müteahhidin kasasına gidebilir ya da 5 sene için 205 bin öğretmen ataması, 1,5 milyon küçük esnafa 57 bin 300 lira destek, 3 tane daha Osmangazi Köprüsü yapılabilirdi. Şimdi bu hak mı?"

Yorumlar (0)