Emekli maaşıyla 200 kediyi besliyor

Malatya’da ikamet eden Ahmet Sarıçam (63), sayıları 200’e ulaşan sokak kedilerini 20 senedir günde 2 saat zaman ayırarak besliyor. Sarıçam, hayvanların besleme giderlerini hayvanseverlerin desteği ve emekli maaşıyla karşılıyor.

YAŞAM 03.10.2021, 00:00 04.10.2021, 11:54
Emekli maaşıyla 200 kediyi besliyor

Kentte sokak hayvanları 20 yıldır, Battalgazi ilçesinde ikamet eden Ahmet Sarıçam’ın yolunu gözlüyor. Hayvanlara karşı olan sevgisiyle sokak kedilerini beslemeye başlayan Sarıçam, davranışıyla yurttaşlara örnek oluyor. Sarıçam, ‘kızım' ve 'oğlum’ diyerek hitap ettiği sokak kedilerine günde 2 saatini ayırarak sokakları tek tek geziyor ve besleme yapıyor. Hayvanların beslenme giderleri için emekli maaşından 450 lira harcayan Sarıçam’ın destekçileri ise hayvansever yurttaşlar.

“Onları çok seviyorum"

Hayvanlarını çok sevdiğini dile getiren Sarıçam, “63 yaşındayım, 20 senedir sokak hayvanlarına elimden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyorum. Hazır mama ve tavuk kırıntısı dağıtarak idare ediyorum. 200 hayvan var. Sokak hayvanları olduğu için net sayıları belli olmuyor. Her gün saat 16.00'da çıkıyorum. Şimdi günler kısalmaya başladı, yazın biraz daha geç saatlerde çıkıyordum. Besleme yapmak 2 saatimi alıyor ama çok mutluyum. Karınları doyuyor diye ben de mutlu oluyorum. Onları çok seviyorum, onlara karşı büyük bir merhamet duygum var. Onlar kızım, oğlum, arkadaşım. Benim yolumu gözlüyorlar. Aylık harcamam 450 lirayı buluyor." dedi. 

"Saati hiç şaşmaz"

Bölgede esnaflık yapan Hüseyin Akkaya, Sarıçam’ın her gün aynı saatlerde bölgede besleme yaptığını ifade ederek, “Her gün bu saatlerde düzenli olarak sokak kedilerini besler, sularını verir. Saati hiç şaşmaz. Aldığı maaşın neredeyse tamamını hayvanlara harcar. Davranışları bizi mutlu ediyor. Biz de zaman zaman elimizden geldikçe yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)