Akşener: "Sana ne?" diye posta koydukları AB'den arabuluculuk istediler!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı faaliyetler yürüttüğüne dikkat çekerek, "Hükümet, bu konuda Avrupa Birliği'ne (AB) 'Sana ne?' diyerek posta koymuştu. Şimdi ise onlardan arabuluculuk talep ediyor. Bu bir cehalet göstergesidir." ifadelerini kullandı. 

SİYASET 22.12.2020, 11:53 22.12.2020, 11:59
Akşener: "Sana ne?" diye posta koydukları AB'den arabuluculuk istediler!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında, hükümetin yürüttüğü dış politikaya ilişkin eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Türkiye'nin şu anda vizyonsuz bir dış politika yürüttüğünü ileri sürerek, dış politikanın dünya liderleriyle "kanka sohbeti"nden ibaret olmadığını ifade etti.

Akşener, Türkiye'nin dış politikada itibar kaybına uğradığını ve karanlığa doğru yürüdüğünü öne sürdü. 

Dış politikayı "ön savunma hattı" olarak nitelendiren Akşener, dış politikanın ayrıca "ekonomik coğrafyaya hâkim olma kabiliyeti" ve "ihtilafların çatışmasız şekilde çözüme kavuşturulmasına olanak sağlayacak güç ve prestij" olduğunu söyledi.

"Türkiye'ye ceza verilmek isteniyor"

Akşener, dış politikanın yalnızca düşman ülkelere karşı değil dost ülkelere karşı da hakların ve hukukun koruyucusu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nedeniyle Türkiye'nin ceza verilmeye çalışılan bir ülke konumuna geldiğini iddia etti. 

Türkiye'nin sadece egemenlik haklarını kullanması sebebiyle bu duruma geldiğine dikkat çeken Akşener, Türkiye'nin bu "vizyonsuzluğu" daha fazla kaldıramayacağını belirtti.

"Devlet idaresi ciddi bir iş"

Akşener, diplomaside görülen tehditlerin sloganlarla ortadan kaldırılamayacağını kaydederek, devlet idaresinin ciddi bir iş olduğunu ifade etti.

Koşullara göre pozisyon almak ile empoze edilen her koşula uymak arasında fark bulunduğunu aktaran Akşener, dış politika konusunda yaptığı uyarıların hiçbir şekilde dikkate alınmadığını belirtti. 

"Gözlem noktaları sessiz sedasız bırakıldı"

Akşener, dış politikadaki vizyonsuzluk sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı aldığını ifade etti. İdlib'de bulunan gözlem noktalarının sessiz sedasız bir şekilde bırakıldığını belirten Akşener, Doğu Türkistanlılara karşı büyük bir zulüm örneği sergileyen Çin'e karşı ses çıkarılmadığını kaydetti.

"Şimdi de AB'den arabuluculuk istiyorlar"

Akşener, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinde tümüyle haklı olduğuna dikkat çekerek, hükümete sert sözlerle yüklendi. 

"Hükümet, bu konuda Avrupa Birliği'ne (AB) 'Sana ne?' diyerek posta koymuştu. Şimdi ise onlardan arabuluculuk talep ediyor. Bu bir cehalet göstergesidir.” diyen Akşener, İYİ Parti olarak Türkiye'ye yönelik her türlü yaptırımın ve tehdidin karşısında durduklarına dikkat çekti.

"İktidarımızda Türkiye yeniden itibar kazanacak"

Akşener, hükümetin yaptıklarının Türk milletine ödetilmesine karşı asla sessiz kalmayacaklarını belirterek, seçimleri kazanmaları halinde Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstleneceklerini ifade etti. 

İktidara gelmeleri durumunda Türkiye'nin yeniden itibar kazanacağını kaydeden Akşener, bunu çok kıymetli diplomatlarla başaracaklarını aktardı.

Akşener, o zamana kadar İYİ Parti'nin asla yılmadan hataları dile getirmeyi sürdüreceğini ekledi.

Yorumlar (0)