Akşener'den 'söke söke' tepkisi

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul'un finansmanına dair kullandığı, "O parayı tahkim yoluyla sizden söke söke alırlar." ifadesini eleştirdi. Akşener, "Erdoğan, bu milletin başı, Cumhurbaşkanı mıdır? Yoksa tahkim üzerinden Batılı ülkelerin veya Çin gibi ülkelerin avukatı mıdır?" dedi.

SİYASET 28.06.2021, 23:06
Akşener'den 'söke söke' tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'da yurttaş ve esnaf ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Kanal İstanbul Projesi'ne yatırım yapanların paralarını vermeyeceğiz." ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "O parayı tahkim yoluyla sizden söke söke alırlar." sözleriyle başlayan tartışmalara değindi.

"Erdoğan gideceğini anlamış"

"Birincisi Erdoğan, anlaşılıyor ki ilk seçimde kazanamayacaklarını anlamış. İkinci olarak ise Erdoğan 'söke söke alırlar' diyerek vatandaşı tehdit etti." diyen Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Erdoğan, bu milletin başı, Cumhurbaşkanı mıdır? Yoksa tahkim üzerinden Batılı ülkelerin veya Çin gibi ülkelerin avukatı mıdır? Her şey vatandaşın gözleri önünde cereyan ediyor. Kendi partim adına yeniden söyleyeyim. Yerli, yabancı tüm firmalara buradan sesleniyorum. Bu ihalenin içinde bulunanlar, biz kesinlikle ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları sizlere ödemeyeceğiz. Tüm bunları şimdiden bilin. Erdoğan da bunu kabul etmiş görünüyor."

"Ülkemizin dağına-taşına çökülmüş"

Muğla’da çıkan yangına ilişkin görüşleri sorulan Akşener, şu cevabı verdi:

"Bu akıllı yangınlar, tatil bölgelerinde çok sık aralıklarla görülen ve söndürülmesinde nedense genellikle problemler olan, yeteri miktarda yandıktan sonra ancak söndürülebilen yangınlardır. Bu işin takipçisi olacağız. Bir şehidimiz var, Allah rahmet eylesin. Bu artık ülkemizin yönetilemediği, son dönemlerde ortaya çıkan ifşalar üzerinden bakıldığında Türkiye’nin dağına taşına çöküldüğü manasına geliyor. Daha kötüsü ise ülkemizde yolsuzluklar, şaibeler dönem dönem olmuştur fakat Osmanlı döneminden bu yana olmayan bir şey vardır o da tapunun delinmesidir. Bu topraklarda ne yazık ki bu da gerçekleşmiştir."







Yorumlar (0)