AK Parti kanadından Tunus'ta yaşananlara tepki: 'Siyasi meşruiyete darbe'

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tunus’ta Cumhurbaşkanı K. Said'in, meclisin bütün yetkilerini dondurarak milletvekillerinin dokunulmazlığını da askıya almasına sert tepki gösterdi. 

SİYASET 26.07.2021, 09:25 26.07.2021, 09:28
AK Parti kanadından Tunus'ta yaşananlara tepki: 'Siyasi meşruiyete darbe'

AK Parti Sözcüsü Çelik, Tunus’ta yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Anayasal zemini yok”

Ak Parti Sözcüsü Çelik, dost ülke Tunus’ta, hükümetin görevden ve seçilmiş meclisin askıya alınmasının siyasi meşruiyete ilişkin bir darbe olduğunu ve Tunus Cumhurbaşkanının bu girişiminin meşru olmadığını ve anayasal bir zemininin de olmadığına dikkat çekti.

Tunus’un 2011’de gerçekleştirdiği demokratik devrime dikkat çeken Çelik, bu kazanımların korunmasının oldukça önemli olduğunu ve Cumhurbaşkanının bu girişimlerinin meşru olmadığını ifade etti. Tunus halkının, yaşanan krizi birlik içinde aşacak tecrübeye ve imkâna sahip olduğuna vurgu yapan Ömer Çelik, bunun anayasal düzene dönülmesi ile mümkün olabileceğini söyleyerek, halkın Tunus’ta demokratik iradesini desteklediklerini aktardı. 

“Reddediyoruz”

Tunus’ta demokratik süreçlerin askıya alınmasını reddettiklerini ifade eden Ömer Çelik, herkesin, Tunus halkının demokratik iradesine saygı göstermesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Yorumlar (0)