AK Parti'de yerel seçim için yol haritası çiziliyor: 21 il başkanı değişti

AK Parti, yerel seçim hazırlıklarına hızlı bir şekilde başladı. Seçim yol haritası ise adım adım çiziliyor. 7 Ekim tarihinde düzenlenecek olan olağanüstü kongre öncesinde 21 il başkanının değişmesi yönünde karar verildi.

SİYASET 12.08.2023, 17:57
AK Parti'de yerel seçim için yol haritası çiziliyor: 21 il başkanı değişti

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde halkın tercihi ile Türkiye'nin geleceği belirlendi ve genel seçimlerin hemen ardından yerel seçim çalışmaları için kollar sıvandı.

Bu anlamda AK Parti de seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Olağanüstü kongre 7 Ekim’de yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda olağanüstü parti kongresinin tarihi 7 Ekim olarak netleştirildi.

Kongreye sadece ana kademe yenilenecek

Milliyet'te yer alan habere göre, yerel seçimden önce gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongreyle birlikte AK Parti'nin sadece ana kademesi yenilenecek.

Bu kapsamda yerel seçimler öncesi AK Parti'de yenilenme çalışmaları devam ediyor.

Değişimler devam edecek!

MYK'da Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, kongreye ilişkin çalışmalar ile ilgili gerçekleştirdiği detaylı sunumda, il ve ilçe teşkilatlarında yapılan revizyon çalışmalarını anlattı.

Belediye başkanı veya belediye meclis üyesi olarak görev almak isteyen il ve ilçe başkanlarının görevlerinden ayrılması talimatı çerçevesinde bugüne kadar 21 il başkanının yerine yeni kişilerin atandığına dikkat çeken Kandemir, il ve ilçe yöneticilerindeki değişimlerin devam edeceğini bildirdi.

Erdoğan'dan yerel seçim talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yerel seçim startının kongreyle birlikte verileceğini anımsattığı toplantıda seçimlere ilişkin şu mesajı verdi:

Seçimler için daha çok çalışacağız. Bizlerin mevcut ekonomik tabloyu oluşturan nedenleri halka iyi bir şekilde anlatmamız lazım. Belediye başkanlıkları için başarılı adaylar belirlemeliyiz. Adaylar konusunda toplumda karşılığı olan, sayılan ve sevilen, doğru kişiler üzerinde duracağız.

Memur ve emekli maaşları yeniden gündeme gelebilir!

Toplantıda yerel seçimler için hazırlık yaparken yeni ekonomi programından da çok taviz verilmeyeceği fakat özellikle emekli ve memur maaş zamları konusunun aralık ayı öncesinde yeniden gündeme gelebileceği işaret edildi.

Yorumlar (0)