ABD ve Türkiye arasında önemli görüşme!

ABD'li Senatör Lindsay Graham ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda Karadeniz tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege- Akdeniz, F-16 ve Ukrayna- Rusya Savaşı konuları görüşüldü.

SİYASET 03.07.2022, 11:47 04.07.2022, 09:50
ABD ve Türkiye arasında önemli görüşme!

Edinilen bilgilere göre, düzenlenen toplantıda kabul edilen Yeni Stratejik Konsept ve NATO Zirvesi değerlendirildi. Olumlu bir havada gerçekleştirilen toplantıda iki ülke liderinin de memnuniyet duyduğu belirtildi.

“F-16 görüşmesi her iki ülkenin de yararına olacak”

Toplantıda, ABD-Türkiye ilişkilerinin karşılıklı anlayış ile saygı çerçevesinde, stratejik ve ortak yararların esas alındığı bir bölgede devam etmesi gerektiği dile getirildi. Bunun yanı sıra savunma sanayii sektöründe beraberlik ve F- 16 hususunda da ilerleme kaydedilmesinin iki ülkenin yararına hizmet edeceği ifade edildi.

Tahıl sevkiyatı konusu görüşüldü

ABD’li Senatör Lindsay Graham, Karadeniz üzerinden gerçekleştirilecek tahıl aktarımı için güvenilir bir koridorun oluşturulması konusunda Türkiye'nin gayretlerinin takdir edildiğini söyledi. Bu aktarımın başarıyla gerçekleştirilmesinin küresel gıda güvenliği adına stratejik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

“Akdeniz ve Ege konusunda uluslararası toplum saygı göstermeli”

Türkiye’nin milli güvenliği, YPG/PKK ve DAEŞ tehdidin ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün görüşüldüğü toplantıda, huzuru bozanlarla mücadelenin devam edeceği belirtildi. Akdeniz ve Ege hususunda uluslararası toplumun Türkiye'nin yasal haklarına itibar göstermesi gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)