Türkiye için uyarı: En az 200 bin hasta kaçınılmaz!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) geçiren ağır hasta sayısında son 15 günde yüzde 55 oranında artış yaşandı. Uzmanlar, rakamların bu şekilde devam etmesi halinde iki ayda en az 200 bin kişinin enfekte olabileceği konusunda uyardı.

SAĞLIK 17.11.2020, 09:00
Türkiye için uyarı: En az 200 bin hasta kaçınılmaz!

Türkiye'de günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hasta sayısı yeniden 3.000'in üzerine çıktı. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların kapalı alanlarda bir arada bulunması, toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşanması, bazı vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemesi gibi nedenlerle yeni tip koronavirüs (Covid-19) hızla yayılmaya başladı.

Ağır hasta sayısında son 15 günde yüzde 55 oranında artış yaşanırken, son bir ayda bu oran yüzde 100'ü geçmiş durumda. Uzmanlar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bu şekilde yayılmaya devam etmesi halinde iki ay içerisinde en az 200 bin kişinin enfekte olabileceğini, 6 bin kişinin de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vefat edebileceğini söylüyor. 

Sokağa çıkma yasağı gelebilir

Belirli sokak, cadde ve meydanlarda sigara içme yasağının 10 gün içerisinde olumlu sonuç vermesi bekleniyor. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılma hızının kesilmemesi durumunda saat 22.00 ile saat 06.00 arasında sokağa çıkma yasağının getirilebileceği ifade ediliyor. Öte yandan, restoran ve kafe gibi mekânlara girmeden önce Hayat Eve Sığar (HES) kodunu gösterme zorunluluğunun getirilebileceği de belirtiliyor. Uzmanlar, bazı sokak, cadde ve meydanlara girişin yasaklanabileceğini de kaydediyor. 

Evde de maske takılmalı

İzolasyon koşullarına uyumun sadece yüzde 50-60 düzeyinde olması nedeniyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma hızının yüksek olduğu ifade ediliyor. Dışarıdan yeni tip koronavirüsü (Covid-19) getiren bir vatandaşın, evde bulunan 2-3 kişiye virüsü bulaştırabildiği tespit edildi. Bu nedenle evin içerisinde de maske takılması gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar (0)