Tam kapanma en fazla o ilde işe yaradı, vaka sayısı yüzde 50 azaldı

Türkiye koronavirüs risk haritasında birkaç hafta öncesine kadar birinci sırada yer alan Çanakkale, alınan etkili önlemler sayesinde dördüncü sıraya geriledi.

SAĞLIK 05.05.2021, 12:19
Tam kapanma en fazla o ilde işe yaradı, vaka sayısı yüzde 50 azaldı

Ülke genelinde başlatılan tam kapanma ile birlikte tedbirlerin daha da sıkılaştırıldığı Çanakkale’de vaka sayılarında yüzde 50 oranında azalma görüldüğü açıklandı.

Vakaların en fazla görüldüğü iller

17-23 Nisan günleri arasında nüfusu 100 bini aşan şehirlerde vakaların en fazla görüldüğü iller; Çanakkale, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ olmuştu. 

Vkoronavirüs vaka sayısı geride kalan haftalarda 962,928’e yükselen Çanakkale, bu artış hızıyla beraber ülke genelinde ilk sırada yer almıştı. Vaka sayıları Çanakkale'de 8 Şubat ile 16 Nisan’a kadar 26 kat artmış ve korkutan artışların ardından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş öncülüğünde toplantı yapan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, şehirde yeni ek tedbirler alınmasına karar vermişti. Alınan yeni tedbirlerle beraberde vaka sayılarında kısmi olarak düşüşler görülmeye başlanmıştı. Ülke genelinde birçok kentte vaka artışları yaşanırken vakaların en fazla görüldüğü şehir 100 bin kişide 854,75 ile İstanbul olmuş, ikinci sırada 838,89 vaka ile Çanakkale yer almıştı.

“Çanakkale’de vakalar yarı yarıya düştü”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca son açıklamasında vaka sayılarının Çanakkale’de yüzde 50 oranında azaldığını belirterek, “Çanakkale’de şuanda toplamda 135 filyasyon ekibimiz sahada görev yapıyor. Edirne olduğu gibi Çanakkale’de de vaka oranımız yüzde 50. Hastanelerdeki yatak doluluk oranı yüzde 42, yoğun bakımda ise doluluk oranı yüzde 69. Trakya bölgesinde, 65 yaş üzeri vatandaşlarda aşılanma oranının en fazla olduğu kent yüzde 88,2 ile Çanakkale” demişti.

Yorumlar (0)