Bakan Varank’ın soyu Vikinglere mi dayanıyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti'nin resmi Twitter hesabından kendine yöneltilen 10 soruya yanıt verdi. Sorular arasında, soyunun Vikinglere dayandığı iddiaları da vardı.

GÜNDEM 05.05.2021, 12:21 05.05.2021, 12:52
Bakan Varank’ın soyu Vikinglere mi dayanıyor?

Bakan Varank, AK Parti'nin sosyal medya hesabından, "10 Soru 10 Cevap" adıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuğu oldu.

Instagram üzerinden kendisi, ailesi, bakanlığının faaliyetleri ve Türkiye'ye ilişkin soruları video mesajla yanıtlayan Varank, verdiği nüktedan cevaplarla dikkati çekti.

“Arabanız var mı?”

Varank, "Şahsi arabanız var mı, varsa modeli nedir? Araba sürerken özellikle dinlediğiniz bir parça var mı?" sorusu üzerine, şahsi araba olarak bir pikap kullandığını söyledi.

Varank, fırsat bulduğunda doğayla baş başa kalmayı çok sevdiğini, Arabada, ailesinin en küçük üyesi İlhan Yahya Varank hangi parçayı dinlemek istiyorsa o parçanın çalındığını söyledi.

“Hızlı tren mi TOGG’mu?”

Ankara-İstanbul hızlı trenini mi yoksa Türkiye'nin Otomobili'ni (TOGG) mi tercih edeceğinin sorulması üzerine Varank, elbette TOGG ile seyahat edeceğini, TOGG’un özellikleriyle gerçekten başarılı bir araç olacağını ifade etti.

Ankara-İstanbul arasında Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyla birlikte kara yolu seyahatinin çok daha güvenli, konforlu ve hızlı bir hale geldiğini, bu nedenle TOGG’u tercih edeceğini söyledi.

“Kafa topu oynuyorum”

Varank, bilgisayar oyunlarından PUBG veya CS:GO tercihine yönelik soru üzerine de uzun uzun bu oyunları oynayacak vaktinin olmadığını ancak zaman zaman kafa dağıtmak için Kafa Topu oyununu oynadığını söyledi.

“Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?”

Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor? Sorusuna karşılık, Vikingler ya da Varangiyanlar meselesine DNA testi de dahil olmak üzere kafa yorduğunu söyleyen Varank, ailelerinin fiziksel özelliklerine ve soyadlarının tarihi gelişimine baktığında böyle bir ihtimalin olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Esnaflık yaptınız mı?”

Varank, "Sizde elindeki malı çok iyi satan esnaf tipi var, hiç esnaflık yaptınız mı?" sorusunu, olumlu yanıtlayarak çocukluğunun Mahmutpaşa'da geçtiğini, hem babasının dükkanında çalıştığı zamanlar olduğunu, hem de lise yıllarında dükkanı tek başına yönettiği olduğunu söyleyerek yanıtladı.

“Maaşınız ne kadar?”

Bakan Varank'a maaşıyla ilgili soruyu da cevapladı. 

Türkiye'de bakan maaşlarının milletvekillerininkiyle aynı olduğunu söyleyen Varank, rakam söylemek istemeyerek maaşının Kılıçdaroğlu'nun maaşından az olduğunu, çünkü Kılıçdaroğlu emekli olduğu için çift maaş aldığını söyledi.

“Memurluk mu özel sektör mü?”

Varank, iş konusunda memurluğu mu, yoksa özel sektörü mü önerdiği sorusu üzerine, gençlere girişimcilik tavsiyesinde bulundu.

Özellikle ticarileşmeye uygun fikri olan gençlerin fikirlerini hayata geçirmek için gayret göstermelerini isteyen Varank, gençlerin risk aldığında büyük işler başarabileceğini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bütün genç girişimcilerin yanındayız olduklarını ve desteklediklerini söyledi. 

“Eksiğim yok fazlam var”

Bakan Varank’a, "Keşke şöyle bir özelliğim olsaydı dediğiniz eksik yanınız nedir?" sorusu da soruldu 

Cevabını kilosuna işaret ederek veren Bakan, eksik bir yanının olmadığını, fazlalığının olduğun, kilolarından çok muzdarip olduğunu, onlardan kurtulmak istediğini söyledi. 

“Zeki Müren de bizi görecek mi?”

Varank, “Tüm repliklerini ezbere bildiğiniz bir film veya dizi var mı?” sorusuna Vizontele filmindeki “Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?” repliğiyle cevapladı.

“Ben vatan haini miyim?”

Bakan Varank, gelen "18 yaşında bir gencim, üniversiteye hazırlanıyorum ve sürekli yurt dışı hayalleri kuruyorum. Ben vatan haini miyim?" sorusunu da yanıtladı.

Soru sahibi gencin tabii ki vatan haini olmadığını, bir gencimizin yurt dışında çalışmak ve eğitim almak istemesinde hiçbir mahsur bulunmadığını söyledi. 

Ancak aklının bir köşesinde her zaman memleketinin olması gerektiğini, memleketine hizmet etmeyi de düşünmesinin iyi olacağını ifade etti.

Birçok bilim insanının yurt dışındaki tecrübeleriyle Türkiye’ye gelip hizmet ettiklerini, gençlerin de onlardan biri olabileceğini söyledi.

“AK Parti döneminde tek bir fabrika açılmadı mı?”

Varank’a, "Muhalefet, AK Parti döneminde Türkiye'de tek bir fabrika açılmadı, diyor.” ifadesini de yorumlayarak AK Parti döneminde binlerce fabrika ve üretim tesisi açıldığını vurguladı.

Cevabı bilene “Akıncı” maketi hediye

Bakan Varank, 2020 yılında Türkiye'de kaç işletmenin sanayi siciline kaydolup üretime başladığı sorusunu yöneltip doğru cevabı bilene veya en yakın tahminde bulunana "Akıncı" insansız hava aracının maketini hediye edeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)