Kovid-19 yoğun bakım sorumlusu: "Yoğun bakımdaki aşısız gençlerin sayısı artıyor"

Kovid-19 yoğun bakım sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş, son verilere göre yoğun bakımda yatan hastalar hakkında açıklamalarda bulundu. İzdeş, aşısız gençlerin delta varyantını çok ağır geçirdiğini ve yoğun bakım hastalarının yaşlarının 50’lerden 20’lere düştüğünü aktardı. 

SAĞLIK 17.08.2021, 17:05 18.08.2021, 16:40
Kovid-19 yoğun bakım sorumlusu: "Yoğun bakımdaki aşısız gençlerin sayısı artıyor"

Ankara Şehir Hastanesi’nde Kovid-19 yoğun bakım sorumlularından Prof. Dr. Seval İzdeş, delta varyantı sebebiyle sayısı artan yoğun bakım hastalarının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yoğun bakım hastalarının yüzde 90’lık kısmının aşısız ya da aşısı eksik kişiler olduğunu belirten İzdeş, delta varyantının özellikle aşısız gençler üzerinde etkili olduğunu ifade etti. 



“Aşı olun” çağrısında bulundu 

İzdeş: “Aşılı kişiler nadiren de olsa hastalanıyor fakat ağır hastaların çoğunu aşısız ya da eksik aşılılar oluşturuyor. Maalesef yoğun bakımda yatan hastalarımızın yaş oranları düştü. Artık 20’li yaşlardan 50’li yaşlara kadar pek çok hastamız var. Bunların büyük bir oranı da aşısız. Genç hastalarımızın tümü ise aşısız. ‘Ben gencim, bana bir şey olmaz.’ diye düşünüyorlar. Düşünmesinler. İnsan, yoğun bakıma rahatlıkla düşebiliyor.” 



Yoğun bakımdakiler aşı karşıtı olduğu için pişman 

İzdeş: “Yoğun bakım ünitesinde yatan hastalarla konuştuğumuzda aşı olmadıkları için pişman olduklarını duyuyoruz. Bu hastaların kimisi aşısını geciktirmiş kimisi de aşı karşıtı. Pişman olmamak için herkesin zamanında aşı yaptırması gerekiyor.” 

Yorumlar (0)