Korona anne sütünden bulaşır mı?

Doğuma Hazırlık Eğitmeni ve Ulusal Bebek Dostu Hastane Denetçisi Sultan Torun, her ne koşulda olursa olsun anne sütüne güvenilmesi gerektiğinin altını çizerek, "DSÖ tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre, Kovid-19'a anne sütünde rastlanmadı.” dedi.

SAĞLIK 16.12.2021, 00:37 17.12.2021, 09:15
Korona anne sütünden bulaşır mı?

Anne sütünün önemine işaret eden Torun, salgın sürecinde en fazla merak edilen konulardan biri olan emzirmeye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

“Virüs anne sütünde yok"

Torun, DSÖ tarafından gerçekleştirilen araştırmalarda Kovid-19'un anne sütünde görülmediğini belirtti. Hastalık şüphesi olan veyahut testi pozitif çıkmış loğusa bireylerin yapması gerekenleri aktaran Torun, “Bu virüs damlacık yoluyla yayılan, öksürük ya da salgıların bulaştığı noktalara temas edilmesi neticesinde bulaşıyor. Bu durumda el temizliği çok önemlidir. Emzirme esnasında virüse yakalanmış olma kuşkusu olan veyahut temaslı olan bir annenin, el temizliğine ve maske kullanımına özellikle dikkat etmesi lazım. Eğer hasta olmasına karşın genel sağlığı iyiyse de önlük, maske, dezenfeksiyon ve eldiven kurallarına riayet ederek emzirmeyi sürdürmelidir. Diğer hallerde emzirmenin sağlanması amacıyla anne sütü sağılarak verilmelidir. Sütün sağılması esnasında da temizlik kurallarına dikkat edilmelidir. Loğusalık, oldukça hassas bir dönemdir. Ziyaret yasağı, temizlik kuralları, ev izolasyonu gibi kurallara muhakkak özen gösterilmelidir.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)