Dang humması paniği: Salgın ilan edildi!

Fildişi Sahili'nde 12 kişide dang humması vakası görüldü, 1 kişi hayatını kaybetti. Hükümet salgın ilan etti.

SAĞLIK 06.05.2022, 01:32 06.05.2022, 14:33 Hakan Öksüz
Dang humması paniği: Salgın ilan edildi!

Afrika ülkesi Fildişi Sahili, bir süredir dang humması salgını ile boğuşuyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Fildişi Sahili hükümeti, dang humması salgını ilan etti. Salgın nedeniyle şimdiye kadar 1 can kaybının yaşandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamaya göre ülke çapında tespit edilen dang humması vakası sayısı 12 oldu. Salgının önlenmesine dair araştırmaların sürdüğünü bildiren hükümet, korunma yöntemleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. 

Dang humması nedir?

Ülkede son olarak 2019 yılında yaşanan dang humması salgınında 2 kişi hayatını kaybetmişti. İnsanlara sivrisinekler üzerinden bulaşan dang humması, ilk olarak hafif ateşle kendini belli ediyor. Bazı vakalarda ölüme varan sonuçlarla karşılaşılıyor.

Dang humması virüsüne dair açıklamada bulunan bilim insanları, "Yüksek sıcaklıklar ve yağmurlu havanın uzun süre etkili olması, sivrisinekleri artırıyor. Yoğun nemli dönemlerde dang humması taşıyan sivrisinekler daha kolay üreyebiliyor. Özellikle de su birikintileri içinde larva oluşturarak ürüyorlar. Sanayi bölgelerindeki çöp yığınlarının ilaçlanması önemli." ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar (0)