Bill Gates’ten yeni iddia: Daha ölümcül bir varyant gelebilir

Koronavirüs salgınını yıllar öncesinden bilerek dünya basınının ilgi odağı haline gelen dünyaca ünlü iş insanı Bill Gates, yeni bir iddiada daha bulunarak, “Daha ölümcül bir varyant gelebilir” dedi. 

SAĞLIK 02.05.2022, 12:17
Bill Gates’ten yeni iddia: Daha ölümcül bir varyant gelebilir

2015 senesinde yaptığı bir açıklama ile koronavirüs salgınına işaret eden Bill Gates, Omicron varyantı hakkında da aylar öncesinden uyarılarda bulunarak büyük ses getirmişti. Pandemi sürecine ilişkin sık sık görüşlerini paylaşan Gates, bu kez yeni bir iddia ile gündeme geldi. Şuana kadar yaşanan salgın süreci hakkında konuşan Gates, “Henüz hala en kötüsünü görmemiş olabiliriz. Daha ölümcül bir varyantın çıkma olasılığı bulunuyor. Buna şimdiden hazırlıklı olmak gerekebilir” ifadeleriyle tedirginlik yarattı. 

“Daha ölümcül ve daha bulaşıcı bir varyant ile karşılaşma ihtimalimiz yüzde 5’ten fazla gözüküyor”

Daha ölümcül bir varyantın ortaya çıkma ihtimalini, “Yüzde 5’ten fazla” diyerek yorumlayan Gates, “Salgının ilk gününden bu zamana kadar baktığımızda, dünya genelinde hayatını kaybeden insan sayısı 6.2 milyonu aşmış vaziyette. Salgının en kötü dönemini atlattığımızı düşünen pek çok insan var ancak daha en kötüsü ile karşılaşmamış olabiliriz. Daha ölümcül ve daha bulaşıcı bir varyant ile karşılaşma ihtimalimiz yüzde 5’ten fazla gözüküyor. Bu da kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir oran” ifadelerini kullandı. 

“Henüz en kötüsü ile yüzleşmemiş olabiliriz”

2020 yılında yaptığı bir açıklamada, koronavirüs salgının 2021 yılının sonunda yaygınlaşacağını bilen Bill Gates, “Bu açıklamalarımı insanlarda panik oluşturmak için yapmıyorum. Ama her şeye hazırlıklı olmak gerekir. Salgın durmadan yeni varyantlar doğurmaya devam ediyor. Şuana kadar birçok insanı maalesef kaybettik ancak daha en kötüsü ile yüzleşmemiş olabiliriz. Her ihtimali göze alarak, tüm tedbirleri almak zorundayız. Bu sebeple bu açıklamaları yapmayı önemli buluyorum” şeklinde konuştu. 

Kısa süre önce, “Bir Sonraki Salgını Nasıl Engelleriz?” isimli kitabını çıkarmıştı

Bill Gates, kısa süre önce “Bir Sonraki Salgını Nasıl Engelleriz?” ismiyle bir kitap yayınlaşmıştı. Kitapta salgının çıkış nedenini ve salgın sürecini detaylı şekilde yorumlayan Gates, bir sonraki olası salgını engellemek için alanında uzman kişilerden oluşan bir ekip oluşturulmasını ve bu ekibin yalnızca bu alanda faaliyet göstermesi gerektiğini vurgulamıştı. 

Yorumlar (0)