Bir ilimizde vaka sayısı yüzde 80 azaldı!

Bolu'da koronavirüs vakaları, Kasım ayına göre yüzde 80 oranında azaldı. 

SAĞLIK 29.12.2020, 16:00 29.12.2020, 16:11
Bir ilimizde vaka sayısı yüzde 80 azaldı!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüste gelinen son duruma ilişkin önemli rakamlar paylaştı. 

Vali Ümit, Bolu'da entübe edilmiş koronavirüs hastalarının yüzde 27 oranında azaldığını ifade etti. Vali Ümit, yoğun bakım servisinde yatan hastaların yüzde 30 oranında azaldığını belirtirken, hastanelere yatış oranlarında ise yüzde 40'tan fazla azalma yaşandığını söyledi.

Ümit, Bolu'da Aralık ayında tespit edilen koronavirüs vakalarının, Kasım ayında kayıtlara geçen koronavirüs vakalarına göre yüzde 80 oranında azaldığını belirtti. 

"Zorunluluk"

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin "tercih" olarak görülmemesi gerektiğini, "zorunluluk" olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ümit, önlemlere tümüyle riayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Bu şekilde devam ederse istenilen neticeye varırız"

Ümit, önlemlere riayet edilmesi halinde koronavirüsün kontrol altında tutulabileceğini kaydederek, ne olursa olsun vatandaşların tedbirlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Koronavirüsün yaklaşık bir senedir var olduğuna dikkat çeken Ümit, kısıtlamaların bu şekilde sürmesi ve vakaların azalmaya devam etmesi durumunda istenilen neticeye varılacağını kaydetti.

Yorumlar (0)