Dünyaca ünlü modacı Pierre Cardin yaşamını kaybetti

Pierre Cardin, 98 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

MAGAZİN 29.12.2020, 16:02
Dünyaca ünlü modacı Pierre Cardin yaşamını kaybetti

Moda dünyasının efsanevi isimlerinden Pierre Cardin 98 yaşında yaşamını yitirdi.

Cardin'in ailesi tarafından yapılan açıklamada Cardin'in hayatını kaybettiği haberi doğrulandı.

Cardin'in Paris'teki bir Amerikan Hastanesi'nde tedavi gördüğü ifade edildi.

Fransız ünlü ismin ölüm haberi moda camiasını yasa boğdu.

Pierre Cardin kimdir?

Pierre Cardin İtalyan asıllı Fransız modacı. 2 Temmiz 1922 tarihinde Sant'Andrea di Barbarana İtalya'da dünyaya gözlerini açtı. Mimari ve giyime olan ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Pierre Cardin, 1936 senesinde bir terzinin yanında dikiş yapmayı öğrenmeye başladı. 1940'lı yıllarda gönüllü olarak Cardin, Kızılhaç'ta çalıştı ve ailesinin 45'te Paris'e taşınmasıyla beraber, dönemin ünlü modacıları oln Chritian Bernard, Jeanne Paquin ve Elsa Schiaparelli ile çalışma imkanı buldu.

1947-1950 seneleri arasında Christian Dior'un yanında mesleğini geliştiren modacı, 1950 senesinde başlayan haute couture akımını, kendi ismine açtığı Maison De Couture mağazasınd ageliştirdi. 1957 senesinde erkek giyimine ilişkin ilk satı yeri olan Eve'yı açtı. 59 senesinde Japonya seyahati snorası ilk hazır giyim koleksiyonunu ortaya çıkardı. 1963 senesinde ücudu saran dar, taytların dünyaya yaygınlaşmasında önemli bir rolü oldu. 71'de ise Pariste "Espace Cardin" mağazasını hizmete aldı.

Beatles grubu, oyuncular, heykeltraşlar gibi birçok sanatçı topluluğuna özgün tasarımlar üretti. 80'de Metropolitan Saat Müzesi'nde Retrospestive sergisi New York'ta açarak 30 senelik çalışmalarını yaptı. Çin Halk Cumhuriyeti'nden Macaristan'a Sovyetler Birliği'nden İngiltere'ye dek dünyanın pek çok yerinde ismi ve çalışmaları yayılan Pierre Cardin, yalnızca giyimlerle sınırlı kalmadı ve parfüm, mücevher, kırtasiye ve restoran zinciri gibi bölümlerde de moda oluşturmaya devam etti.

Yorumlar (0)