ABD'de Kovid-19 paniği: Vaka sayıları patladı!

ABD'nin 49 eyaletinde koronavirüs vaka sayılarında patlama görüldüğü kaydedildi. Ülke genelinde vaka sayılarının düşüşe geçtiği tek eyaletin Maine olduğu belirtildi.

SAĞLIK 19.05.2022, 18:26 19.05.2022, 18:45 Hakan Öksüz
ABD'de Kovid-19 paniği: Vaka sayıları patladı!

ABD'den gelen bilgilere göre Kovid-19 vakaları, ülkenin birçok eyaletinde yeniden hortladı. Axios haber sitesi tarafından paylaşılan verilere göre Maine eyaleti, vakaların artış göstermediği nadir bölgelerden oldu.

Vaka artışları, yeni bir varyantla mı ilişkili?

Ülkenin 49 eyaletinde koronavirüs vakalarının yükselmesi, paniğe neden oldu. ABD'li vatandaşlar, bu vaka artışına yeni bir koronavirüs varyantının neden olup olmadığını merak ediyor. Uzmanlar, henüz bu sonuca varacak bir veriye sahip olmadıklarını bildirdi.

Günlük vaka sayıları 60 binden 96 bine ulaştı

ABD'nin kuzeydoğu bölgelerinde koronavirüs vaka sayılarının son 15 gün içinde en az yüzde 50 artış gösterdiği kaydedildi. Bu bölgelerde günlük ortalama 60 bin olan vaka sayılarının 96 bine ulaştığı ifade edildi.

Koronavirüs vaka sayısının azaldığı tek eyaletin Maine olduğu belirtildi. Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Michigan ve New Jersey'de ise vaka sayılarında patlama görüldü.

Yorumlar (0)