Kuzey Kore'de Covid-19 krizi: Bir gün içinde 232 bin yeni vaka!

Kuzey Kore, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başından bu zamana kadar ilk Covid-19 vakasını geçtiğimiz hafta bildirdi. Ülkede büyüyerek yayılan salgın vaka sayılarının da artmasına neden oldu. Yetkililer son 24 saat içinde ateş semptomu olan 232 bin yeni vakanın olduğu bildirildi.

SAĞLIK 18.05.2022, 16:09
Kuzey Kore'de Covid-19 krizi: Bir gün içinde 232 bin yeni vaka!

Kuzey Kore’de Covid-19 salgını giderek yayılıyor. Ülkede bir gün içinde 232 bin 880 hastanın yüksek ateş semptomu gösterdiği açıklanırken hastalardan kaçının Covid-19 testinin pozitif olduğu henüz belirtilmedi. Ayrıca ülkede 6 kişinin koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybettiği açıklandı.

Kim Jong-un, hükümeti eleştirdi

İktidarda olan İşçi Partisi'nin düzenlediği toplantıya başkanlık yapan Kuzey Kore ulusal lideri Kim Jong-un, toplantıda hükümet yetkililerinin koronavirüs salgıyla mücadele etme yöntemlerini eleştirdi.

Kim Jong-un, "Devletin kriz ile baş etme kapasitesindeki olgunlaşmamışlık durumu pandemi ile mücadele konusunda zorlukları daha da artırdı" açıklamasını yaptı.

62 kişi hayatını kaybetti

İlk vakanın bildirildiği andan bu yana kadar Kuzey Kore’de 1 milyon 700 binden daha fazla ateş semptomu gösteren hasta ile 62 can kaybı olduğu açıkladı.

Yorumlar (0)