Biden'a NATO yanıtı: Teröre destek veriyorlar!

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği sürecine ilişkin yorumda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkanı Biden'ın, "Türkiye'yi ikna edeceğiz." şeklindeki açıklamasına değindi. Çelik, "Asıl mesele bizim ikna edilmemiz değil. Teröre destek veren ancak NATO'ya girmek isteyen ülkelerin ikna edilmesidir." dedi.

GÜNDEM 19.05.2022, 19:04 Hakan Öksüz
Biden'a NATO yanıtı: Teröre destek veriyorlar!

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde yapılıyor. Toplantı devam ederken basın mensuplarına demeç veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki önemli meselelere ilişkin konuştu.

"Terör örgütlerini finanse ediyorlar"

Çelik'in gündeminde, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecinin başlatılması konusu vardı. Öncelikle bu ülkeler tarafından terör örgütlerine verilen desteğin sonlandırılması gerektiğinin altını çizen Çelik, "Bir güvenlik örgütünün üyesi olacak devletler, teröristlere destek vermemeli. Bu iki ülke, uzun yıllardır terör örgütlerini finanse ediyor. PKK ve FETÖ'nün üst düzey sorumluları bu ülkelerde serbestçe geziyor. Teröristler rahat bir şekilde kendi propagandalarını yapıyor." dedi.

Çelik, yaptıkları çalışmaların sonucunda terör örgütü PKK'ya verilen silahlar için gereken mali kaynağın izinin İsveç'e kadar gittiğini söyledi. 

Biden'ın Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Biden'ın, "Türkiye'yi ikna edeceğiz." şeklindeki demecine de değinen Ömer Çelik, "Sayın Biden'ın Türkiye'ye gelip gelmemesi kararı kendisini bağlar. Bu konularla ilgili diplomasi yoluyla iletişie geçmenin faydasını görmezden gelmiyoruz. Ancak buradaki asıl mesele, bizim ikna edilmemiz değil. Önemli olan, terör örgütlerine kaynak sağlayan ancak bir taraftan da NATO'ya üye olmak isteyen ülkelerin ikna edilmesidir. Teröre verdikleri desteği kesmeleri için ikna edilmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)