Togg T10X rakiplerini geride bıraktı

Togg T10X, hem özellikleri hem de fiyatıyla kendi segmentinde yer alan elektrikli araçlar arasında dikkat çekiyor.

OTOMOTİV 16.03.2023, 18:20
Togg T10X rakiplerini geride bıraktı

Togg'un ilk modeli olan T10X, C-SUV segmentindeki diğer elektrikli araçları fiyat, şarj ve menzil avantajı hususunda geride bırakıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde ilk adımı atılan yerli araç projesi, artık sipariş verilebilen bir ürüne dönüştü.

Togg tarafından 'akıllı aygıt' olarak adlandırılan ve bütün ülkenin merakla beklediği aracın satış tarihleri ve fiyatı da açıklandı.

Model ismindeki 'T’nin Togg'u ve Türkiye’yi, '10’un aygıtın üzerine inşa edildiği C segmentini, 'X’in ise SUV gövde tipini gösterdiği T10X, iki ayrı donanım ve iki batarya opsiyonuyla kullanıcılara sunulacak.

Bugün (16 Mart) itibarıyla ön sipariş sürecine başlanan T10X, rakipleriyle şimdiden karşılaştırılmaya başlandı. Rekabetçi donanımı ve fiyatıyla otomotiv uzmanlarınca müspet karşılanan Togg’un ilk modeli olan C-SUV T10X, kendi segmentinde bulunan diğer elektrikli araçları şarj ve menzil hususunda geride bırakıyor.

T10X, rekabetçi fiyatıyla da segmentinde bulunan elektrikli araçlar arasında dikkati çekiyor.



Menzil hususunda iddialı

Türkiye'deki otomotiv pazarında C-SUV segmentinde Avrupa, Güney Kore ve Çin merkezli markaların modelleri satılıyor.

Bunlara nazaran T10X özellikle fiyatı ve menziliyle ön plana çıkıyor. T10X’in fiyatları, 953 bin TL ila 1 milyon 215 bin TL arasında değişiyor.

Bahse konu otomobilin rakiplerine bakıldığı zaman ise Güney Kore'ye ait olan bir markanın yine aynı segmentteki modeli, ülkemizde 460 kilometre menzil ve 1 milyon 399 bin TL karşılığında alıcı buluyor.



28 dakika içinde yüzde 80'i doluyor

Elektrikli araçlarda satın alma tercihini belirleyen unsurlardan bir diğeri de şarj süreleri olarak kabul görüyor. T10X’e dair paylaşılan veriler, ülkemizin 'akıllı aygıtının' bu hususta da rakipleri arasında bir hayli iddialı olduğunu gösteriyor.

Togg T10X, hızlı şarj özelliğiyle 28 dakikadan çok daha kısa bir süre içinde yüzde 20’den yüzde 80 düzeyine ulaşabilirken, diğer rakiplerde ise bu süre 45 dakikayı bulabiliyor. 

Otomobilin 'sonsuz ekran' özelliği de kullanıcılara benzersiz bir tecrübe yaşatıyor. Araç içinde 'devasa bir tablet' kullanıyormuş gibi bir his veren kokpitteki ekrandan, çevrim içi alışveriş, seyahat planlamaları ve akıllı ev aletlerin kontrolü gibi olanakların da sunulması öngörülüyor. 



Çift motorlu sürüm 29 Ekim'de

Bu arada, 16 ila 27 Mart tarihleri arasında araç için Trumore uygulaması ve Togg'un resmi internet sitesi üzerinden ön sipariş süreci yapılacak.

60 bin TL tutarındaki ön ödemeyi yapanlar çekiliş sürecine katılacak. 28 Mart tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek olan çekilişle ön sipariş sahipleri belli olacak.

Otomobilin 435 beygir kuvvetindeki çift motorlu sürümü ise 29 Ekim 2023'ten itibaren teslim edilecek. 

Yorumlar (0)