TOGG için şarj istasyonu adımı: Bakan Varank duyurdu

TOGG, bugünden itibaren ön sipariş sürecine başladı. Başvuru şartları, fiyat listesi ve özellikleri bütünüyle netleşen yerli araçta şimdi ise şarj istasyonu için harekete geçildi.

OTOMOTİV 16.03.2023, 11:31
TOGG için şarj istasyonu adımı: Bakan Varank duyurdu

TOGG'da bugünden itibaren ön sipariş süreci başladı. Başvuru şartları, fiyat listesi ve tüm özellikleriyle netleşen yerli otomobil için şimdi ise şarj istasyonunda atağa geçildi. Bakan Varank, 2023 yılı sonuna dek 2 binin üzerinde yüksek hızlı olmak üzere toplamda 5 binden fazla şarj istasyonunun faaliyete geçmesini öngördüklerini kaydetti.

TOGG'un bugünden itibaren ön sipariş süreci başladı. Başvuru şartları, fiyat listesi ve özellikleri bütünüyle netleşen yerli otomobil için de şimdi ise şarj istasyonu için atağa geçildi. Bakan Varank, 2023 sonuna dek 2 binin üzerinde yüksek hızlı olmak üzere, 5 binin üzerinde şarj istasyonunun faaliyete geçmesini öngördüklerini kaydetti.

81 şehre yayılan araç şarj istasyonlarının sayısı sürekli artacak

TOGG'un fiyatı, satış süreci ve başvuruya ilişkin bütün detaylar netleşirken, şarj istasyonlarına dair kritik bir paylaşım geldi. Bakan Varank, 81 şehre yayılan araç şarj istasyonlarının sayısının sürekli olarak artış göstereceğini ifade etti.

"Türkiye'nin otomobili TOGG için ön siparişler bugün itibarıyla alınmaya başlanacak" sözlerini kullanan Varank, "Bakanlığımızın destekleri ile kurulmuş olan bin 571 hızlı şarj istasyonunun kullanıma açılması için de hazırlıklar büyük ölçüde bitirildi." şeklinde konuştu.

2023 sonuna dek 2 binden fazlası yüksek hızlı olmak üzere 5 binden çok şarj istasyonunun da faaliyete geçmesini öngördüklerini kaydetti.

28 dakikadan daha kısa süre içerisinde %80 bir doluluk

TOGG T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha az bir sürede %20'den yüzde 80'e batarya doluluk seviyesine çıkabiliyor. Kullanıcılar böylece uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası süresinde dinlenirken, akıllı cihazları da yolculuğun kalan kısmı için hazır hale gelecek. Bununla beraber kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun da keyfine varacak.

Yorumlar (0)