TOGG'un merakla beklenen fiyatı açıklandı

Türkiye'nin yerli elektrikli aracı TOGG'un merak edilen fiyatı duyuruldu. Firmadan yapılan paylaşıma, TOGG'un ilk modelinin fiyatı 953 bin TL'den başlıyor. Togg, C-segmentte elektrikli SUV modelinin fiyatıyla beraber, aracın adını da duyurdu. Buna göre aracın adı T10X oldu. Yapılan paylaşıma göre, otomobil için ön siparişler 16-27 Mart tarihleri arasında Trumore dijital platformu ve Togg'un web sayfası üzerinden alınacak.

OTOMOTİV 14.03.2023, 15:36
TOGG'un merakla beklenen fiyatı açıklandı

Türkiye'nin yerli elektrikli aracı Togg'un cephesinde en fazla merak edilen konu açıklığa kavuştu.

29 Ekim 2022 tarihinde seri üretim süreci başlayan Togg'un elektrikli SUV modelinin özellikleri ve fiyatı netleşti.

Togg tarafından yapılan paylaşıma göre, elektrikli otomobilin başlangıç fiyatı 953 bin TL olacak.

3 farklı versiyonu ve farklı menzil değerleri olacak

3 farklı versiyonu olacak olan otomobilin fiyatı, aracın menzil değeri ve özelliklerine göre farklılıklar gösteriyor.

Bununla beraber Togg, C segment SUV modeline T10X adını verdi ve aracın arkadan itişli versiyonlarında 2 farklı menzil değerini kullanıcılara sunuyor. İkisi de 160 kW güce sahip olan bu versiyonlar 523 veya 314 kilometrelik menzil değerleriyle alınabilir.

En baz paketi 953 bin TL'den başlayan fiyatla satışa çıkartılırken, aynı menzil değerine sahip 314 kilometre menzil değeri olan versiyonun dolu paketi 1 milyon 55 bin TL fiyat etiketinde. Bu noktada, baz paketin V1 olarak adlandırıldığını, dolu paketin ise V2 olarak adlandırıldığını söyleyelim.

Yapılan paylaşıma göre, otomobil için ön siparişler 16-27 Mart tarihlerinde Trumore dijital platformu ve TOGG web sayfası üzerinden alınacak.

Çift motorlu versiyon 29 Ekim tarihinde teslim edilecek

T10X'in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücüne sahip all-wheel-drive versiyonuysa 29 Ekim 2023 tarihi itibarıyla teslim edilmeye başlanacak 100. Yıl Özel Serisiyle beraber yola çıkacak.

TOGG'un CEO'su M. Gürcan Karakaş, Türkiye'nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını mart ayının sonunda kullanıcılarla buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, "Kullanıcılarımız web sitemiz veyahut Trumore uygulamamızdan katılacak oldukları çekilişle akıllı cihazımıza ön sipariş verme hakkını yakalayacaklar. Siparişleri öncelikli olarak bireysel kullanıcılar olmak üzere 2023 yılı boyunca teslim edeceğiz. Kullanıcılarımıza bağlantılı bir akıllı cihazdan çok daha fazlasını sunup, sorunsuz ve konforlu bir mobilite deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)