Aylık kazancım 30 bin TL demişti: CZN Burak'tan eleştirilere yanıt!

Sosyal medyada CZN Burak olarak bilinen Muhammed Burak Özdemir'in, babası İsmail Özdemir ile beraber bir restoranının kış bahçesinde yaptığı düzenleme sebebiyle "İmar kirliliğine sebep olmak" suçundan yargılandıkları dava düştü. CZN Burak, duruşmada aylık gelirinin 30 bin TL olduğunu belirtti. Bu açıklama sonrası sosyal medyada gündem olan CZN Burak, “Herkesin kazancı kendini ilgilendirir. Beni tanıyan herkes babam ile çalıştığımı bilir. Birinin hakkını yiyecek son kişiyim, kimse beni kendisi ile karıştırmasın” sözlerini kullandı.

MAGAZİN 21.10.2022, 12:37 22.10.2022, 17:48
Aylık kazancım 30 bin TL demişti: CZN Burak'tan eleştirilere yanıt!

CZN Burak olarak bilinen Muhammed Burak Özdemir'in babası İsmail Özdemir ile bir restoranının kış bahçesinde yaptığı düzenleme sebebiyle "İmar Kirliliğine sebep olmak" suçundan yargılandıkları mahkemede düşme kararı verildi. 

“Aylık gelirim 30 bin TL”

İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Muhammed Burak Özdemir ile onun avukatları katıldı. Diğer sanık İsmail Özdemir ise mahkemeye gelmedi. Burak Özdemir'in annesi Didem Bozbura da izleyiciler bölümünden duruşmayı takip etti.

2018 yılında davanın karara bağlandığını söyleyen hakim, kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi tarafından bozulduğunu aktardı.

Sanık Muhammed Burak Özdemir kimlik sorgusunda, işletmeci olduğunu ve 30 bin TL aylık gelirinin olduğunu söyledi.  Eğitim durumu için üniversite devam cevabını veren Özdemir, istinafın bozma ilamına uyulmasını istedi.

Hakim, "Dava konusu yeri kaldırdınız mı?" sorusu sonrasında sanık Özdemir, "Tutanağa konu olan kış bahçesinin yanları ve üstü açık hale getirildi. Eski haline getirildi galiba öyle biliyorum. Uzun süredir yurt dışında olduğum için İsmail Bey ilgileniyor, son durum hakkında kendisinden bilgi aldım. Beraatimi talep ederim" sözlerini kullandı. Avukatları ise "Bahse konu yer eski haline getirilmiştir. Tatil tutanağıyla da bu yer belgelenmiştir. Öte yandan Boğaziçi alanında bir yer değildir. İlk başta beraatine karar verilmesini, aksi durumda aykırılık giderildiğinden düşme kararı verilmesini talep ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Savcı düşme talep etti

Esas hakkındaki görüşünü belirten duruşma savcısı, sanıklar ile ilgili 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'na muhalefet etmek suçları sebebiyle dava açılsa da eylemlerinin Türk Ceza Kanunu'ndaki "İmar kirliliğine sebep olmak" suçu kapsamında kaldığını ve dava konusu olan yerin eski haline getirildiğini belirterek, sanıklar hakkında ayrı ayrı düşme kararı verilmesini istedi. Sanık Özdemir de savcının görüşüne katıldığını ifade ederek düşme kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, istinafın bozma kararına uyulmasına hükmetti. Mahkeme, dava konusu yerin ön görünüm alanının dışında kalması ve yalnızca etkilenme bölgesinde yer almasını göz önünde bulundurarak ilgili kanunlara göre sanıkların eylemlerinin suç kapsamına girmediğini aktardı. Dava konusu işletmenin eski haline getirilmesini de göz önüne alan mahkeme, sanıklarla ilgili ayrı ayrı düşme kararı verdi.

Özdemir: “İfademizi verdik, sıkıntı yok”

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burak Özdemir, "Bir şey yok, karar da yok. Restoranla ilgili tente yapımı, belediye tarafından bir dava açılmış. Geldik ifademizi verdik. Problem yok, her şey yolunda" sözlerini kullandı. "Babanızla beraber mi yargılanıyorsunuz?" sorusuna ise Özdemir, "Yargılama falan, konuştuk yalnızca bunda bir şey yok. Sakin ol ya" şeklinde cevap verdi. Özdemir'in avukatı Sinan Adar, "İmar kirliliğine sebep olmaktan dolayı dava görüldü, düşme karar verildi" şeklinde konuştu. Özdemir, "Korktum ben aniden kamerayı kaldırınca ne oldu dedim" açıklamasını yaptı.

Eleştirilere cevap verdi: “Herkesin kazancı kendisini ilgilendirir”

CZN Burak lakaplı fenomen işletmeci Burak Özdemir, mahkemede aylık gelirini 30 bin lira olarak açıklamasına ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi.

Sosyal medya kullanıcıları, Özdemir’in açıkladığı rakamın gerçekle bağdaşmadığını öne sürdü.

CZN Burak ise Twitter hesabı üzerinden, hakkındaki “yalancı” gibi eleştirilere cevap verdi.

Özdemir, “Herkesin kazancı kendini ilgilendirir. Beni tanıyan herkes babam ile çalıştığımı bilir. Birinin hakkını yiyecek son kişiyim, kimse beni kendisi ile karıştırmasın” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)