Ocak ayında hangi balıklar taze olur?

Yeni yılın ilk ayı olan Ocak ayının başlamasıyla birlikte, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı balık rağbet görüyor. Vatandaş Ocak ayında hangi balığın taze olacağını, hangi balığı yemesi gerektiğini merak ediyor. Konuya ilişkin araştırma yapan vatandaş Ocak ayında taze çıkan, soğuk hava depolarından çıkmamış balığı merak ediyor.

TARIM 06.01.2020, 13:42 14.01.2020, 00:46
Ocak ayında hangi balıklar taze olur?

Balığın bereketlenmesiyle fiyatların düştü. Sofraların baştacı olan balık ürünleri hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Vatandaşlar içinde bulunduğumuz Ocak ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini, hangi balıkların taze olacağına yönelik araştırmalarını sürdürüyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de, Ocak ayında hangi balıkların çıktığını araştıran vatandaşlar için derlediğimiz haberimiz…

Ocak ayında taze olan balıklar

Vatandaş, Ocak ayında hangi balığın taze çıkacağını merak ediyor. Ocak ayında denizden çıkan en leziz balıklar; lüfer, uskumru, istavrit ve palamuttur. Ocak ayında kefal ve hamsi olması gerektiği gibi tam yağlı haline gelirler. Tekir, çinekop, kofana ve kırlangıç Ocak ayında en bollaştığı dönemlerini yaşar, bu nedenle de Ocak ayında en çok bu balıklar avlanılır. Midyenin ise başlangıç mevsimi ise yine Ocak ayıdır.

Balığın faydaları nelerdir?

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde pek çok balık türü, bereketli denizler olan Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara’da yer alıyor. Uzmanlar hafta iki defa balık tüketilmesini tavsiye ediyor ancak yine de ülkemizde balık tüketimi oldukça düşük.

Peki, balığın faydaları nelerdir?

Balık; Omega-3 yağ asitleri, A ve D vitaminleri, fosfor, potasyumun yanı sıra mineral bakımından da oldukça zengin olan balıklar; çinko, selenyum ve iyot gibi vücut için gerekli olan minerallere de ev sahipliği yapıyor. İçerisinde bu derece bol vitamin ve mineral bulunduran balığın faydaları saymakla bitmiyor. Balığın en bilindik özellikleri arasında; sağlıklı diş eti oluşumu, saçların daha sağlıklı ve dayanıklı uzaması, cildin tazelenmesi gibi başlıklar yer alıyor.

Yorumlar (0)