Fenerbahçe’de dengeler değişiyor, hazır olun! Yeni dönem başlıyor! Sürpriz isim geri dönüyor

Fenerbahçe'de eski Başkan Aziz Yıldırım'ın yeniden başkanlık için adım attığı ifade edildi. Aziz Yıldırım'ın, İsmail Kartal'la devam etmeme niyetinde olduğu ve 27 kupası bulunan bir teknik direktörle görüştüğü, tanınmış bir ismin teklife olumlu yaklaştığı belirtildi.

SPOR 09.05.2024, 09:04 Melina Ay
Fenerbahçe’de dengeler değişiyor, hazır olun! Yeni dönem başlıyor! Sürpriz isim geri dönüyor

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk için mücadele eden Fenerbahçe, son haftalarda performansında düşüş yaşadı. Sarı-lacivertli ekip, ligin 33’üncü haftasında Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak önemli bir puan kaybı yaşadı. Ligin 34’üncü haftasında Beşiktaş'ı derbi mücadelesinde 2-1 yenerek tekrar şampiyonluk yarışına tutundu ve rakibi Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu.

Sarı-lacivertli takım, ligin 35’inci haftasında Galatasaray'ın Sivasspor'u 6-1 yenmesinin ardından deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, çok sayıda pozisyon bulmasına rağmen rakibiyle 0-0 berabere kalarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Ligdeki puanını 90'a çıkaran Fenerbahçe, 96 puanla lider durumda olan Galatasaray'ın arkasında 2’nci sırada yer alarak şampiyonluk şansını ciddi şekilde azalttı.

Fenerbahçe ve Galatasaray maç takvimi

Sarı-lacivertli takım 36’ıncı haftada Kayserispor, 37’nci haftada Galatasaray, 38’inci haftada İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray ise 36’ncı haftada Fatih Karagümrük, 37’nci haftada Fenerbahçe, 38’inci haftada Konyaspor ile karşılaşacak.

Eleştiri okları İsmail Kartal’a yöneldi

Bu maçın ardından teknik direktör İsmail Kartal'a yönelik eleştiriler arttı. Kartal'ın “Şampiyonluk yarışında devam ediyoruz. Matematiksel olarak hala şansımız var, bu süreçte elimizden geleni yapacağız” sözleri ise taraftarları memnun etmedi.

Ali Koç Spalettı ile görüştü

Başkan Ali Koç’un İsmail Kartal ile yola devam etmek istemediği ifade ediliyor. Yeniden aday olmaya hazırlanan Koç’un İtalyan teknik adam Luciano Spaletti ile görüştüğü belirtilmişti. Ayrıca Ali Koç devam ederse görevini sürdürecek olan Sportif Direktör Mario Branco’nun Arjantinli teknik adam Marcelo Gallardo ile görüşme yaptığı ifade edildi.

Yeni yönetim kuracak

Fenerbahçe’de başkan adaylarının aklındaki teknik adamlar da ortaya çıkmaya başladı. Aday olmaya hazırlanan Aziz Yıldırım, Levent Ümit Erol’un haberine göre Türkiye'nin en zengin Fenerbahçelilerinden oluşan bir yönetim kurulu kuruyor.


Aziz Yıldırım’ın aklında başka bir isim var

Yıldırım’ın İsmail Kartal ile yola devam etmek istemediği ifade edildi. Aziz Yıldırım’ın görüştüğü teknik direktör belli oldu. Aziz Yıldırım’ın Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile görüştüğü Portekizli teknik adamın Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı kaydedildi. Diğer yandan Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında “Sizin gönlünüzde yatan teknik direktör var mı?” sorusuna yanıt vererek, “Var, Jose Mourinho” demişti.

Öte yandan geçmiş dönemde Fenerbahçe yönetiminden Önder Özen ile görüşen Mourinho, Fenerbahçe’de çalışmak konusunda düşüncesinin olduğunu dile getirmişti.

Jose Mourınho’nun kariyeri

Kariyerine 2000'de Benfica'nın başına geçerek başlayan Jose Mourinho adını elit teknik direktörler arasına yazdırmış bir isim. 2002/03 sezonunda Porto ile lig, kupa ve süper kupa şampiyonluğu yaşayan Mourinho, bir de UEFA Kupası'nın sahibi oldu. Bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Aynı başarıyı Inter'de 2009/10 sezonunda tekrarladı. 2016/17 sezonunda Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırırken 2021/22'de Roma ile Konferans Ligi’nde şampiyonluk yaşadı.

Jose Mourinho'nun kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Konferans Ligi, 3 Premier Lig, 2 Serie A, 1 La Liga, 2 Portekiz Ligi şampiyonluğu var. Bunun yanı sıra yerel kupalarda toplam 14 şampiyonluk yaşadı. Yani Jose Mourinho'nun kariyerinde toplam 27 kupa var.

Yorumlar (0)