Erdoğan’dan sert eleştiri: ‘İsrail 76 yıldır kan döküyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, "İsrail, Nekbe'den bu yana 76 yıldır kan döküyor ve can alıyor. Filistin halkının topraklarını alenen gasp ediyor ve uluslararası hukuku tanımadığını her seferinde açıkça gösteriyor, ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca "Soykırımcılar hesap vermeli" diyerek İsrail'in eylemlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

SİYASET 22.05.2024, 21:20 Buse Önder
Erdoğan’dan sert eleştiri: ‘İsrail 76 yıldır kan döküyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı'nın faaliyetlerini övgüyle anarak, vakfın yurt içinde ve dünyadaki başarılarından gurur duyduklarını belirtti.

Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, Türkiye'deki 1.003 şubesi ve dünya genelinde 149 ülkede yürüttüğü eğitim, kültür, sosyal hizmetler ve yardım faaliyetleri ile önemli bir rol oynadığını vurguladı. Vakfın, Uluslararası İyilik Ödülleri aracılığıyla şefkat ve yardımlaşma değerlerini yücelttiğini ifade etti.

‘Dünya iyilerin sayesinde ayakta’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sevgi medeniyetinin mensupları olarak mazlumların ve yetimlerin yanında olmanın, kimsesizlerin kimsesi olmanın dini bir emir olduğunu hatırlattı. Komşusu açken tok yatmanın kabul edilemez olduğunu belirterek, mazlumlara yardım eden, karşılığını yalnızca Allah'tan bekleyen iyi insanlara övgülerde bulundu. Dünyanın, iyi insanların varlığı sayesinde ayakta kaldığını ifade etti.

İsrail ve Filistin meselesi

Konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Erdoğan, İsrail yönetiminin daha fazla kan dökülmeden durdurulması gerektiğini belirtti. İsrail'in yıllardır süregelen saldırıları ve Gazze'de yaşanan soykırım niteliğindeki eylemlerini eleştirdi. Gazze'nin bir çocuk mezarlığına döndüğünü ifade eden Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'e verdiği koşulsuz desteği kınadı.

Erdoğan, Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davasına Türkiye'nin de müdahil olacağını duyurdu. İsrail'in soykırım suçu işlediğine dair ellerinde belgeler olduğunu ve bunları ilgili mercilere ilettiklerini açıkladı.

‘Destek arayışımızı sürdüreceğiz’

Erdoğan, yabancı liderlerle yaptığı görüşmelerde Filistin devletinin tanınması ve Gazze'deki katliamların durdurulmasının sürekli gündem maddesi olduğunu belirtti. Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını açıklamalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın iyilik ve yardım faaliyetlerini överken, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Filistin halkının haklarının savunulmasında kararlılıklarını vurgulayan Erdoğan, uluslararası alanda da bu konuda destek arayışlarını sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar (0)