Eurovision yarışması ışıl ışıl yandı: İsveç’e tepki yağdı!

Dün akşam Malmö'deki Eurovision'un ilk yarı finalinde, sahnedeki performanslar sırasında kullanılan yoğun flaş ışıkları seyircilerin tepkisine neden oldu.

MEDYA 08.05.2024, 14:13 Buse Önder
Eurovision yarışması ışıl ışıl yandı: İsveç’e tepki yağdı!

Dün gece İsveç'in Malmö kentinde gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalinde 15 ülke yarıştı ve bunlardan 10'u finale kalmayı başardı. Yarın ikinci yarı final yapılacak, final ise 11 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Geçen yılın galibi İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen yarışmanın sahne performansları büyük ilgi gördü. Ancak, bazı izleyiciler performanslardaki yoğun ışık kullanımından dolayı epilepsi hastaları için uyarı yapılmadığını belirterek tepki gösterdi.

İsveç’e tepki yağdı

Özellikle İsveçli ikili Marcus & Martinus'un performansındaki ön sahne gösterisi eleştirilere maruz kaldı. Sosyal medyada, "İsveç'in sahne şovu epilepsi nöbeti geçirtebilir", "Işıklar hastalara uygun değil" gibi yorumlar yapıldı. "İrlanda'dan epilepsi tetikleyen sahne" diyenler de oldu ve "Epilepsi uyarısı nerede İsveç?" diye soranlar çoğunluktaydı.

İsveç'in program yetkililerinin epilepsi hastaları için uyarıda bulunması gerektiği vurgulandı.

37 ülke katıldı

Bu yıl 37 ülkenin katıldığı Eurovision'da, ev sahibi İsveç ve 'büyük 5' ülke (İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya) direkt finale kaldı. Diğer 31 ülke ise iki ayrı yarı finalde yarışıyor. Dün geceki ilk yarı finalde Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Finlandiya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Portekiz, Sırbistan, Slovenya ve Ukrayna finale kalmayı başardı.

20 ülke finalde yarışacak

Yarınki ikinci yarı finalde Yunanistan, Malta, Arnavutluk, İsviçre, Çekya, Avusturya, Danimarka, Ermenistan, Letonya, San Marino, Gürcistan, Belçika, Estonya, İsrail, Norveç ve Hollanda finale çıkmak için yarışacak. Finalde ise 20 ülke arasından birinci seçilecek.

Final ise 11 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Yorumlar (0)