"Yıldırım" bitti, "Eren-" operasyonları başladı!

İçişleri Bakanlığı, 10 Ocak itibarıyla Yıldırım Operasyonları serisinin tamamlandığını, Eren Bülbül anısına yeni operasyonlar serisinin isminin "Eren Operasyonları" olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 12.01.2021, 13:24 12.02.2021, 10:56
"Yıldırım" bitti, "Eren-" operasyonları başladı!

İlki 14 Temmuz 2020 tarihinde başlayan ve 16 bölgede gerçekleştirilen Yıldırım Operasyonları çerçevesinde 153 teröristin etkisiz duruma getirildiğini, 90 iş birlikçinin yakalandığını, 707 mağara, depo ve sığınağın imha edildiğini, 17.7 ton esrar, 38 milyon kök Hint keneviri, 2 ton 478 kilogram patlayıcı, 278 silah, 399 el bombası ve 215 EYP (el yapımı patlayıcı) ele geçirildiğini ve 10 Ocak 2021 itibarıyla Yıldırım operasyonlarının sonlandırıldığını açıklayan İçişleri Bakanlığı, şehit Eren Bülbül anısına "Eren Operasyonları" serisinin başlatıldığını duyurdu.

Kahramanlar operasyon öncesi hazırlıklarını yaparken havan ve top mermilerinin üzerine "Eren Bülbül, Ferhat Gedik, İyi ki Varsınız, Unutmadık, Unutmayacağız" yazdılar.

Yıldırım operasyonları da ismini, 15 Temmuz 2016'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün alçak işgal girişiminde şehit olan Halil İbrahim Yıldırım'dan alıyordu. Şehit Halil İbrahim Yıldırım, işgal girişimine direnerek şehit olan en genç yiğitti. 

Malazgirt göndermesi mi?

Eren Operasyonları'nın ilkinin ismini "Eren-1 Tendürek Operasyonu" olarak açıklayan İçişleri Bakanlığı, operasyonda 72 operasyonel timin görev aldığını, timlerin toplam 1071 kahramandan oluştuğunu bildirdi.

Şehit Eren Bülbül'ün ismiyle ilk mesajı veren İçişleri Bakanlığının ikinci mesajının Malazgirt olduğu değerlendiriliyor.

İlk Eren operasyonunu 1071 yiğitle başlatan İçişleri Bakanlığının, Alparslan'ın Bizans İmparatoru Romen Diyojen'e haddini bildirerek Türklere Anadolu'nun kapılarını sonuna kadar açtığı zafer yılına gönderme yaptığı yorumlanıyor.

Timler Jandarma komando, JÖH (Jandarma Özel Harekât), PÖH (Polis Özel Harekât) ve Güvenlik Korucularından oluşuyor.

İyi ki varsın Eren!

1 Ocak 2002 doğumlu olan ve eli kanlı terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından şehit edildiğinde henüz 15 yaşında olan Eren Bülbül, hafızalara, sosyal medya hesabındaki "Biri de çıkıp demiyor ki; İyi ki varsın Eren" sözleriyle kazınmıştı.

Tüm Türkiye'nin "İyi ki varsın Eren" diye seslendiği Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon ili Maçka ilçe kırsalında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin erzak çalmak için bir eve girdiğini görüp jandarmaya haber vermiş, gelen ekiplere evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte teröristlerin bulunduğu yere giden Eren Bülbül, hainlerin ateşleri sonucu şehit olmuştu. Eren Bülbül ile birlikte Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik de şehadet şerbeti içmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya platformu Twitter'daki @suleymansoylu hesabından yaptığı paylaşımda bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristleri bu kış mağaralarında yalnız bırakmayacaklarını söylediklerini hatırlattı ve şehit Eren Bülbül'ün maneviyatını yanlarına alarak ve cesaretini cesaretlerine katarak Eren Operasyonları'na Tendürek'ten başladıklarını duyurdu. 

İçişleri Bakanlığının Twitter'daki @TC_icisleri hesabından yapılan paylaşımda da 2020 yılında 15 Temmuz'un en genç şehidi Halil İBrahim Yıldırım'ın anısına Yıldırım Operasyonlarının yapıldığını hatırlatılarak, 2021'de de Şehit Eren Bülbül'ün anısına Eren Operasyonları'nın başlatıldığını bildirildi. 

Yorumlar (0)