Yıldırım-16, 2 bin 571 kahramanla başladı!

Bitlis'te terör ile mücadele kapsamında "Yıldırım-16 Sehi Ormanları Operasyonu" düzenleniyor. Söz konusu operasyonda 2 bin 571 personelin yer aldığı bildirildi. 

GÜNDEM 05.12.2020, 11:13
Yıldırım-16, 2 bin 571 kahramanla başladı!

İçişleri Bakanlığı, Bitlis'te terör ile mücadele kapsamında Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Yıldırım-16 Sehi Ormanları Operasyonu"nun düzenlendiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın kış üslenmesini yapamadığı, manevra yeteneğinin azaldığı ve Türkiye içerisindeki iletişiminin kesildiği hatırlatıldı. Söz konusu terör örgütünün bunları yeniden sağlayamaması ve Türkiye içerisindeki terörist varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için operasyon başlatıldığı bildirildi. 

"Yıldırım-16 Sehi Ormanları Operasyonu"nda kahraman Jandarma Özel Harekât (JÖH), yiğit Polis Özel Harekât (PÖH), jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinin yer aldığı, toplam 2 bin 571 personelin operasyona katıldığı ifade edildi. 

Şu ana kadar kaç terörist etkisizleştirildi?

Yıldırım Operasyonları, 13 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye içerisinde terörün tümüyle bitirilmesi amacıyla başlatıldı. Söz konusu operasyonlar dâhilinde şimdiye dek 148 teröristin bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiği bildirildi. Operasyonlar sırasında 77 iş birlikçinin de ele geçirildiği aktarıldı. 

Terör örgütüne ait 455 depo, sığınak ve mağaranın ortadan kaldırıldığı operasyonlar sırasında birçok yaşam ve gıda ürünü ile mühimmat ve silah bulundu. 

Yıldırım Operasyonları'nın Türk milletinin verdiği destek sayesinde büyük bir kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekildi. 

Yorumlar (0)