Yıldırım-14 Zori Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı Diyarbakır ve Batman'da, 1451 yiğidin katılımıyla Yıldırım-14 Zori Operasyonu'nu başlattı. Yıldırım operasyonlarında 137 teröristin etkisizleştirildiği bildirildi. Operasyonlarda 74 iş birlikçinin de yakalandığı belirtildi.

GÜNDEM 28.10.2020, 11:55
Yıldırım-14 Zori Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Batman'da kahraman güvenlik güçlerinden jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korusu timlerinden mütevellit 1451 yiğitin iştirakiyle Yıldırım-14 Zori Operasyonu besmeleyle başlattı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın kış öncesi barınma ve hareket kabiliyetini yok etmek, Türkiye içinde PKK'lı teröristlerin bitmiş olan iletişimlerini toparlamalarına engel olmak ve yurt içindeki PKK mensubu teröristlerin varlığını sıfırlamak maksadıyla Diyarbakır ve Batman'da Yıldırım-14 Zori Operasyonu'nun başlatıldığı bilgisini verdi.

İçişlerinin açıklamasında, "Yıldırım-14 Zori"de Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde kahraman jandarma komando, JÖH (jandarma özel harekat), PÖH (polis özel harekat) ve güvenlik korucu timlerinden mütevellit 89 operasyonel timden 1451 yiğidin görev aldığı bildirildi.

137 terörist etkisizleştirildi

Türkiye içinde terör faaliyetlerinin ve bizatihi örgütün kendisinin tamamen yok eilmesine yönelik 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan ve 14 bölgede yürütülen Yıldırım operasyonları çerçevesinde şimdiye kadar toplam 137 PKK'lı teröristin etkisizleştirildiği kaydedilen İçişleri'nin açıklamasında, 74 PKK iş birlikçisinin de yakalandığı, 234 sığınak, depo ve mağaranın yerle bir edildiği, yüksek sayıda silah ve mühimmat, yaşam ve gıda malzemesinin de ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı. 

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Yıldırım operasyonlarının halkın desteğiyle, azimli, inançlı ve kararlı biçimde başarı ile sürdüğünün altı çizildi.

Yorumlar (0)