Yıldırım-13, 2512 yiğitle başladı!

İçişleri Bakanlığı; Şırnak, Hakkari, Siirt ve Van'da 2512 yiğidin görev aldığı Yıldırım-13 Bestler Dereler Operasyonu'nu başlattı.

GÜNDEM 15.10.2020, 12:09
Yıldırım-13, 2512 yiğitle başladı!

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kış öncesi bölücü terör örgütü PKK'nın hareket kabiliyetini ve barınma arayışını bitirmek, Türkiye içinde yitirdikleri iletişim kabiliyetini kazanmalarına engel olmak ve terörist sayısını sıfırlamak amacıyla Şırnak-Hakkâri-Siirt ve Van'ı kapsayan "Yıldırım-13 Bestler Dereler Operasyonu"nun kahraman güvenlik güçleri tarafından başlatıldığı bildirildi.

Yıldırım-13 Operasyonu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde gerçekleştiriliyor.

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin kâbusu olan kahraman vatan evlatları Jandarma Komando, JÖH (Jandarma Özel Harekat), PÖH (Polis Özel Harekat) ve Güvenlik Koruculardan mütevellit 161 operasyonel timi operasyonda görev alıyor.

161 operasyonel tim ise 2512 yiğit vatan evlatlarından oluşuyor.

Yıldırım operasyonlarının bilançosu

Bölücü terör örgütü PKK'yı Türkiye gündeminden çıkarmak için İçişleri Bakanlığı koordinesinde başlatılan Yıldırım operasyonlarının ilki 13 Temmuz 2020'de başlamıştı.

Son terörist etkisiz hâle getirilinceye ya da teslim oluncaya kadar operasyonların kesintisiz olarak süreceğini vurgulayan İçişleri Bakanlığı, gidilen noktalarda bir daha örgüt yapılanmasının mümkün olmayacağı şartların sağlanması için mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini bildirmişti.

Yıldırım operasyonları çerçevesinde şimdiye kadar 124 alçak terörist etkisiz duruma getirilmiş, 53 iş birlikçi yakalanmış, 190 sığınak, mağara ve depo yerle bir edilmiş, çok sayıda silah ve mühimmat ile gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirilmişti.

Yıldırım operasyonlarının halkın desteği ve duasıyla inançlı, azimli ve kararlı bir şekilde, planlandığı gibi başarıyla sürdüğünü vurgulayan İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik kış mevsimi süresince 7400'ün üzerinde operasyon planlandığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)