1022 personelle "Yıldırım-9" başladı

Muş, Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 1022 personelin katılımıyla "Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu" başladı.

GÜNDEM 03.09.2020, 09:41
1022 personelle "Yıldırım-9" başladı

İçişleri Bakanlığı, Bingöl, Muş ve Diyarbakır'da 1022 personelin katıldığı Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye gündeminden tamamen çıkarılması ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri bir daha Türkiye'ye kötülük yapamayacak duruma getirilmesi amaçlanıyor.

"Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu"nda, Bingöl, Muş ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıklarında görevli kahraman Jandarma Komandolar, kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekat) ve PÖH (Polis Özel Harekat) kardeşler ile Güvenlik Korucu timleri görev alıyor. Timlerde toplam 1022 yiğit bulunuyor.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılması amacıyla sürdürülen Yıldırım 1-2-3-4-5-6-7-8 operasyonları çerçevesinde şimdiye kadar toplam 38 terörist, Türkiye'ye ve millete bir daha kötülük yapamayacak duruma getirildi ve 22 hain iş birlikçi yakalandı.

Operasyonlarda 80 sığınak, mağara ve depo yerle bir edilirken, çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi de ele geçirildi. 

Millet, kahraman evlatlarının muvaffakiyeti için dua ederken; Yıldırım operasyonları, halkın desteğiyle, azimli, inançlı ve kararlı bir şekilde, üstelik kesintisiz olarak hedeflendiği gibi başarıyla sürüyor.

Yorumlar (0)