TSK'dan Suriyeli çocuklara "mayın" eğitimi

Bölücü terör örgütü PKK'nın harekât bölgelerinden kaçmadan önce tuzakladığı patlayıcılar en çok çocukları etkiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri okullara giderek çocuklara patlayıcılardan korunma eğitim veriyor.

GÜNDEM 15.02.2020, 13:39
TSK'dan Suriyeli çocuklara "mayın" eğitimi

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekât bölgesinde bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından yerleştirilen mayın ve EYP'lerden (el yapımı patlayıcı) bölge halkı ve özellikle çocukların zarar görmemesi için okullarda "patlayıcılardan korunma eğitimi" vermeye başladı.

Kardeşler ağır yaralanmıştı

Barış Pınarı Harekâtı bölgesi Tel Abyad’da evlerinin bahçesinde oynayan kardeşlerin, bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin haince döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandığını hatırlatan Millî Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta ise terör örgütü PKK/YPG tarafından tuzaklanan mayınlar yüzünden Layis Hatim Salih adlı 8 yaşındaki çocuğun Tel Abyad Ayn Arus bölgesinde yaralanarak Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı hatırlatıldı.

1720 EYP ve 903 mayın imha edildi

MSB'den (Millî Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada, bombalardan en çok çocukların etkilendiğini belirtilerek şu bilgiler verildi: 

"Benzeri olayların bir daha yaşanmaması için Kahraman Mehmetçik, sivil halkın ve özellikle çocukların tuzaklanmış mayınlardan zarar görmesini engellemek amacıyla, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Barış Pınarı Harekât bölgesinde bulunan okullardaki öğretmen ve öğrencilere, 5 Şubat itibariyle mayın/EYP (el yapımı patlayıcı) tanıtımı ve korunma yöntemleri konulu eğitim vermeye başladı.

Verilen eğitimde; bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından arazi ve yaşam alanlarına döşenmiş mayın/EYP (el yapımı patlayıcı) ile karşılaşıldığında bunlara dokunulmaması, hareket ettirilmemesi, derhal bölgeden sorumlu birliğe haber verilerek başta çocuklar olmak üzere, bölgede yaşayan kişilerin zarar görmesini engellemek amaçlanmıştır.

Bölgede bugüne kadar; çoğunluğu okul, hastane, köprü, park alanı gibi halkın genel kullanım alanlarına bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından yerleştirilen 1720 EYP ve 903 mayın tespit edilerek etkisiz hale getirilmiştir. Kahraman Mehmetçik bölgenin mayın ve EYP’lerden temizleme faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir.”

Yorumlar (0)