‘Terör suçu’ndan kayıtları çıktı! 29 şüpheliye ilişkin yeni görüntüler

1 Mayıs'ta Saraçhane'de polise saldıranlar tutuklanmıştı. 29 şüpheliden çoğunun terör örgütü propagandasından suç kaydı bulunduğu tespit edilirken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.

GÜNDEM 03.05.2024, 17:04 03.05.2024, 17:17 Buse Önder
‘Terör suçu’ndan kayıtları çıktı! 29 şüpheliye ilişkin yeni görüntüler

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polis ekiplerine saldırdıkları iddiasıyla dün akşam gözaltına alınan 29 kişinin işlemleri devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gereği yapıldı-13 A" başlığıyla yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'na çıkmak için Saraçhane Meydanı'nda toplanan ve polise taş ve sopalarla saldıran 29 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Adli işlem başlatıldı

Gözaltına alınan kişilerin güvenlik kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle tespit edildiği öğrenildi. Saraçhane'de tedbir alan polis ekiplerine taş ve sopalarla saldırdıkları iddia edilen şüpheliler arasında, damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ. adlı bir kadının da olduğu belirlendi.

Polis kamerasına yansıyan görüntüler ve korsan gösterideki faaliyetler ortaya çıktıkça, şüphelilerin çoğunun terör örgütü propagandasından kaydı olduğu aktarıldı.

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanıp Taksim Meydanı'na yürümek isteyen marjinal gruplar arasında, izinsiz yürüyüş sırasında polise saldıran bazı kişilere yönelik adli işlem başlatıldı.

Terör propagandası yapmak suçundan kayıtları vardı

İlk gün 217 kişi olmak üzere, bugün gözaltına alınan 29 kişi ile birlikte toplamda 246 göstericiye adli işlem yapıldı. Emniyet güçlerinin bu sabaha karşı gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan kişiler arasında, saldırılara karışan Muzaffer C.Ö., eylemleri provoke eden Arif T., Ferhat E., Tutku K., Yılmaz Y., Alev P., Birol T. gibi isimler ile damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ. de bulunuyordu.

Şüphelilerin çoğunun terör örgütü propagandasından kaydı olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin emniyet kamerasına yansıyan görüntüleri de incelenmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)