Okul müdürünü öldüren öğrencisi hakkında şok iddia: '5 aydır planlıyordu'

İstanbul Eyüpsultan’da okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla vurarak hayatını kaybetmesine neden olan 16 yaşındaki Irak asıllı Y.K.’nın olayı 5 aydır planladığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 08.05.2024, 17:39 Buse Önder
Okul müdürünü öldüren öğrencisi hakkında şok iddia: '5 aydır planlıyordu'

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan özel bir lisede okuyan 16 yaşındaki Y.K, okul müdürünü öldürme suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı. İddiaya göre, Irak asıllı Türk vatandaşı Y.K, okuldan atılmasının ardından okul müdürü İbrahim Oktugan'ı vurarak öldürdü.

Y.K'nın ifadesine göre, 2023 yılının Aralık ayında yaşanan bir tartışmanın ardından atıldığı okulu hazmedemediği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu, Y.K'nın okul müdürü ile yaşadığı sorunlar sebebiyle cinayeti yaklaşık 5 aydır planladığını belirtti.

‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılanacak

Olay günü, Y.K'nın nereden temin ettiği bilinmeyen bir silahla okula giderek müdür odasına girdiği ve İbrahim Oktugan'ı vurduğu ifade edildi. Müdür ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Y.K ise polis tarafından yakalandı.

Emniyette alınan ifadesinde Y.K, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Savcılık, Y.K'nın okul müdürünü tasarlayarak öldürme suçundan tutuklanmasını talep etti.

İfadesi ortaya çıktı

Y.K'nın ifadesinde, atıldığı okula geri dönmediğini ve bir daha okulda gördüğünü söylemediği belirtildi.

Y.K, ifadesinde yaşanan olayı, "Ben anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim esnada İbrahim Oktugan, ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz’ diye karşı çıktı ve anneme ‘O..’ diyerek hakaret etti. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı. Detaylarını hatırlamıyorum ancak fiziki bir tartışmaya dönmedi" ifadelerini kullanarak anlattı.

‘Kendimi korumak için silahı kullandım’

Soruşturma kapsamında, olayda kullanılan silahın bulunamadığı öğrenildi. Y.K'nın olaydan bir gün önce bir restoranda okul arkadaşını gördüğünü ve olayı hatırlayıp sinirlendiğini belirttiği ifadesi de dosyaya dahil edildi.

Savcılık, Y.K'nın suçunu itiraf ettiğini belirterek, tutuklanması talebinde bulundu. Ancak Y.K, ifadesinde, müdürü öldürme niyetiyle silahı almadığını ve sadece kendisini korumak için ateş ettiğini iddia etti.

Y.K, "Bana karşılık verince kendimi korumak için silahı kullandım. Sonrasında eve geçtim. Eve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdim. Hatırlamadığım bir zaman sonra evde çıkıp tabancayı ve telefonumu Alibeyköy barajına attım" dedi.

Savcılığın talebi doğrultusunda Y.K, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Y.K'nın tutuklanmasına karar verdi. Y.K'nın duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yorumlar (0)