Mazbatası elinden alındı, yerine eşi aday oldu

Karabük’te 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde muhtar seçilen Fahri Bostancı, geçmişte aldığı bir ceza nedeniyle memnu haklarının elinde olmadığı ortaya çıkınca mazbatasını kaybetti. İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdi. Bostancı’nın aday olamayacağı yeni seçimde, eşi Aysun Bostancı 3 rakibiyle yarışacak.

GÜNDEM 23.05.2024, 21:45 24.05.2024, 12:04 Buse Önder
Mazbatası elinden alındı, yerine eşi aday oldu

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde, Fahri Bostancı 31 Mart 2024 seçimlerinde 566 oy alarak muhtar seçilmişti. Ancak diğer adaylar, Bostancı’nın memnu haklarının bulunmadığını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. Yapılan incelemede, Bostancı’nın 2014 yılında karıştığı bir kavga nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı, bu nedenle de memnu haklarının elinden alındığı ortaya çıktı.

Fahri Bostancı, savunmasında cezasının 12 Ekim 2023’te sona erdiğini, memnu haklarının elinden alındığından habersiz olduğunu ve bu nedenle haklarının iade edilmesi için herhangi bir yasal süreç başlatmadığını ifade etti. İlçe Seçim Kurulu, seçimin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar vererek Bostancı’nın mazbatasını geri aldı. Tekrarlanacak olan seçimde aday olamayan Fahri Bostancı’nın yerine eşi Aysun Bostancı aday oldu.

Yerine eşi aday olacak

Fahri Bostancı, yüz kızartıcı bir suç işlemediğini belirterek, "2014 yılında eşim bir trafik kazası yaptı ve karşı tarafla kavga ettim. 2 yıl 6 ay ceza aldım. Sabıkam olmadığından hükmün açıklanması geri bırakılması kararı verildi. Mahkeme memnu haklarımı o zaman benden almış. Benim bu konuda bilgim yoktu” ifadelerini kullandı.

Bu konuyla ilgili itiraz olunca Seçim Kurulu’nun mazbatasını elinden aldığını belirten Bostancı, “Memnu haklarımı geri alabilmek için 15 Haziran’da mahkemem var. Seçim 2 Haziran’da olduğu için haklarımız yetişmiyor. Bu yüzden kendim aday olamıyorum. Eşim Aysun Bostancı aday oldu" dedi.

Yorumlar (0)